Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στα δίχτυα της αστυνομίας ομογενής “φαντομάς”

Είναι 44 ετών. Είναι από τους πλέον καταζητούμενους για απάτες ύψους εκατομμυρίων. Τελικά όμως μετά από ανθρωποκυνηγητό εβδομάδων συνελήφθη.

H Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία συνέλαβε έναν ομογενή, από τους πλέον καταζητούμενους της Νέας Ζηλανδίας.
 
Πρόκειται για τον Λοΐζο Μάικολς, 44 ετών, που συνελήφθη στο Gold Coast μετά από ανθρωποκυνηγητό πολλών εβδομάδων και εντάλματα σύλληψής του που είχαν εκδοθεί από την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας και της Βικτώριας.
 
Ο Μάικολς κατηγορείται για τρεις κατηγορίες απάτης ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων τα οποία απέσπασε από αθώα θύματά του στη Νέα Ζηλανδία.
 
Όταν εντοπίστηκε από την αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας ζήτησε άδεια ολίγων ημερών για να επισκεφθεί την άρρωστη μητέρα του στη Μελβούρνη και εξαφανίστηκε.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία της Βικτώριας ο Μάικολς συνέχισε τις απάτες του και στη Μελβούρνη αποσπώντας σημαντικά ποσά από αθώους πολίτες.
 
Σύμφωνα με την αστυνομία ο ομογενής, που του άρεσε να τον φωνάζουν “φαντομά”, παρουσιαζόταν ως επιχειρηματίας στα αθώα θύματά του και τα εξαπατούσε αποσπώντας τους “τεράστια ποσά”. Ένα εξ αυτών καταγγέλλει πως ο καταζητούμενος του “έφαγε” 180.000 δολάρια. “Του τα έδωσα να τα επενδύσει. Ήλπιζα πως από τα κέρδη που θα είχα θα πήγαινα το παιδί μου στο εξωτερικό για θεραπεία με βλαστοκύτταρα” είπε.
 
Σήμερα ο Μάικολς επρόκειτο να οδηγηθεί στο δικαστήριο του Σάουθπορτ για να συζητηθεί το αίτημα της Νέας Ζηλανδίας για έκδοσή του εκεί προκειμένου να δικαστεί για τις υποθέσεις που κατηγορείται.
 
Η εκδίκαση αναβλήθηκε όμως γιατί ο Μάικολς “αισθάνθηκε πόνους” στο στήθος και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
 
Οι δικηγόροι του λένε ότι θα ταχθούν κατά της έκδοσής του.
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε