Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στα λευκά η χώρα – Κλειστοί δρόμοι στο Λεκανοπέδιο – Μόνο με αλυσίδες στα ορεινά

,

– Στα λευκά οι περισσότερες περιοχές της χώρας- 20 εκ. το χιόνι στο οροπέδιο Λασιθίου – Μείον 9 στο Νευροκόπι
– Κλειστές περιφερειακές λεωφόροι στο Λεκανοπέδιο – Μόνο με αλυσίδες στο ορεινό δίκτυο στα ηπειρωτικά
– Διαβάστε την πρόγνωση για Κυριακή και Δευτέρα
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ – Στείλτε μας τις δικές σας φωτογραφίες στο: info@newsit.gr

Στα λευκά η χώρα σήμερα Κυριακη με παγετό να έχει σχηματιστεί σε πολλούς δρόμους και κλειστούς δρόμους στην περιφέρεια του Λεκανοπεδίου Αττικής. Κλειστές η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, η λεωφόρος Δεκελείας από τη Βαρυμπόμπη ως την Ιπποκράτειο Πολιτεία, η περιφερειακή Πεντέλης από το στρατιωτικό νοσοκομείο ως τη Νέα Μάκρη, καθώς και οι λεωφόροι Αγίας Τριάδας και Κατσιμηδίου στις Αφίδνες. Μόνο με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στον επαρχιακό δρόμο Ελευσίνας – Δερβενοχωρίων και στη λεωφόρο Φυλής προς τη μονή Κλειστών.

Επίσης, μόνο με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στο ορεινό δίκτυο της Αχαϊας, Φώκαιας. Κορινθίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας Φωκίδας και Ρεθύμνου. Κάτω από το μηδέν έπεσε ο υδράργυρος στα βόρεια. Σε Κοζάνη, Φλώρινα και Πτολεμαϊδα η θερμοκρασία ήταν στο -5 ενώ στο -1 ήταν η θερμοκρασία στη Δράμα.

Η πρόβλεψη για την Κυριακή

Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά αλλα το απόγευμα σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -2 έως 9 βαθμούς αλλά στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λόγες νεφώσεις που το βράδυ σταδιακά θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα πέσει χιονόνερο ή χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο -3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια θα πέσουν σε Μακεδονία, Θράκη, Ηπειρο, δυτική Στερεά ενω χιονόνερο θα πέσει στη νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.

Στα λευκά ντύθηκε η Αττική

Στην Αθήνα από το βράδυ της Παρασκευής είδαμε χιόνια στα βόρεια προάστια όπου σε πολλές περιοχές το έχει στρώσει. Στα λευκά ντύθηκε η Πάρνηθα. Μόνο με αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω. 
Χιόνι έριξε ακόμη και στον Πειραιά. Στην κατάψυξη έχει μπει η Κρήτη με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια ακόμα και στα πεδινα.

Δείτε φωτογραφίες από τη χιονισμένη Αττική το Σάββατο

Οροπέδιο Λασιθίου ΦΩΤΟ CRETATV

 
ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ

ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Στα λευκά οι αυλές των σπιτιών γύρω από την Πάρνηθα

ΠΑΡΝΗΘΑ

ΟΙ ΣΤΕΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ

Ήλιος με δόντια στη Β. Ελλάδα, -9 στο Νευροκόπι

Ηλιοφάνεια, με θερμοκρασίες που ωστόσο πέφτουν κάτω του μηδενός, επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Β. Ελλάδας. Και ενώ το χιόνι αποτελεί καλοδεχούμενο επισκέπτη για τους περισσότερους κατοίκους, ωστόσο δεν έχει κάνει ακόμα την άφιξή του στις πόλεις. Μάλιστα, η κυκλοφορία των οχημάτων, προς και από τα χιονοδρομικά κέντρα της Β. Ελλάδας διεξάγεται χωρίς αλυσίδες, ενώ παραμένει ο παγετός που είχε σχηματιστεί σε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω πεδινές περιοχές η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι στον Θερμαϊκό πνέουν ασθνείς μεταβλητοί. Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, όπου το πρωί, στην Κοζάνη, ο δείκτης του θερμομέτρου έδειχνε -2 βαθμούς, στη Φλώρινα -3 βαθμούς, στα Γρεβενά -4 βαθμούς, στην Πτολεμαϊδα -5 βαθμούς και στο Νευροκόπι -9 βαθμούς.

Τροποποιήσεις δρομολογίων πλοίων

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων απο Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο και στις υπόλοιπες περιοχές, καθώς οι άνεμοι που έπνεαν χθές στα πελάγη απο 8 έως 10 μποφόρ έχουν κοπάσει. Πάντως πολλές εταιρίες επειδή έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγιά τους καλό είναι οι επιβάτες πριν ταξιδέψουν να ενημερώνονται απο τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Η πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα

Αρχικά στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές, καταιγίδες στις θαλασσιές-παράκτιες περιοχές που πιθανώς στη δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου να είναι ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χωράς, οι οποίες στην Ήπειρο , τη Θεσσαλία , τη δυτική και κεντρική Μακεδονία και κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι ισχυρές.

Από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη 7 με 8 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους.  Η θερμοκρασία στα βόρεια δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, στα νότια όμως θα παρουσιάσει μικρή άνοδο. Το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.
 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές της Σάμου – Νερό έχει καλύψει τους δρόμους

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε