Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στα μέσα Δεκεμβρίου το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο

Στα μέσα Δεκεμβρίου το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ακόμα μία συνάντηση της διακομματικής επιτροπής για τις αλλαγές στο γενικό και το τεχνολογικό λύκειο.

«Η Παιδεία είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Τίποτα να μην παγώσει σ΄ αυτή τη συγκυρία που βρισκόμαστε, καθώς είναι σημαντική η διαδικασία με τη διακομματική, ώστε να συμφωνήσουμε για τις μεγάλες αναγκαίες αλλαγές και να θέσουμε το σταθερό πλαίσιο για τα επόμενα δέκα χρόνια, που έχει ανάγκη η χώρα», τόνισε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.

Ανέφερε, επίσης, ότι στην επόμενη συνάντηση της διακομματικής, την ερχόμενη Πέμπτη, θα συζητηθεί το Εξεταστικό και σημείωσε πως ίσως χρειαστεί ακόμη μια συνάντηση και αμέσως μετά, στα μέσα του Δεκεμβρίου, θα κατατεθεί και σχετικό νομοσχέδιο.

Εκ μέρους της ΝΔ, ο Αρης Σπηλιωτόπουλος σημείωσε ότι η διακομματική είναι συνέχεια της πρωτοβουλίας που είχε λάβει ο ίδιος ως υπουργός Παιδείας, της οποίας «οι προτάσεις μπορούν να αποτελέσουν τη βάση του διαλόγου», και ζήτησε «να κρατήσουμε την συναίνεση στα θέματα της Παιδείας».

«Όπως είχε αποφασισθεί χρειάζεται αναμόρφωση του λυκείου, ώστε να προσφέρεται και ευρύτερη παιδεία με ευέλικτους χρόνους δουλειάς των παιδιών στο σχολείο, σύγχρονα μαθήματα και πολιτισμό. Το σχολείο να μην είναι μόνο για την είσοδο στα ΑΕΙ. Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και θετική κατεύθυνση, καθώς είναι αναγκαία η συναίνεση στα μείζονα» τόνισε ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος.

Η εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Παπανδρέου-Παπαδάκη Ουρανία χαρακτήρισε πολύ καλή την ενημερωτική συνάντηση και είπε: «Θα τα μελετήσω όλα. Είναι προς την θετική κατεύθυνση».

Ο Γρηγόρης Ψαριανός από την Δημοκρατική Αριστερά ανέφερε ότι έχουν υπάρξει πολλές μεταρρυθμίσεις που ήταν “ατελείς” και “ατελέσφορες” και τόνισε πως «ζούμε σε περιβάλλον αντιφάσεων και γι’ αυτό πρέπει γίνουν σοβαρές αλλαγές στην παιδεία». «Πρέπει να ενσωματώσουμε κατευθύνσεις, που έχουν αποτελέσματα σε άλλες χώρες» πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης: 8ωρα και μάθημα το Σάββατο στα σχολεία που έκαναν καταλήψεις!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε