Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

“Στείλτε την επιστολή σας στον Ερντογάν με το… ταχυδρομείο”

REUTERS
Πήγαν να επιδώσουν επιστολή στην λεγόμενη τουρκική πρεσβεία όμως οι υπάλληλοι αρνήθηκαν να την παραλάβουν και τους είπαν να την στείλουν μέσω ταχυδρομείου….
Κλειστή την πόρτα της λεγόμενης τουρκικής πρεσβείας στα κατεχόμενα βρήκαν μπροστά τους οι εκπρόσωποι των συντεχνιών και των οργανώσεων των Τ/κ, όταν επιχείρησαν χθες να επιδώσουν επιστολή, με παραλήπτη τον Τούρκο Πρωθυπουργό, Ταγιπ Ερντογάν. Οι εκπρόσωποι της λεγόμενης πρεσβείας αρνήθηκαν να παραλάβουν την επιστολή, τονίζοντας στους Τ/κ ότι μπορούν να την στείλουν στον Ερντογάν μέσω ταχυδρομείου.
 
Απογοητευμένοι από την απαξιωτική συμπεριφορά της Τουρκίας προς το πρόσωπο τους, οι Τ/κ έστειλαν στον Ταγίπ Ερντογάν το μήνυμα ότι αν θέλει αντιπαράθεση μαζί τους θα την έχει.
 
Σε ότι αφορά τις απειλές για σύλληψη τους, τονίζουν στον Τούρκο Πρωθυπουργό ότι αν θέλει, να το πράξει, όμως θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, υποστηρίζουν, δεν δίδει το δικαίωμα στην Τουρκία να τους αντιμετωπίζει ως παράσιτα και να τους έχει σε ένα «ασφυκτικό κλοιό».
 
Δεν αποκλείεται να αποφασιστεί η διοργάνωση ακόμα μεγαλύτερων διαδηλώσεων κατά της συμπεριφοράς της Τουρκίας και του προωθούμενου πακέτου οικονομικών μέτρων, εντός των επόμενων ημερών.
 
Η Άγκυρα, στο μεταξύ, επιμένει σε μέτρα εναντίον όσων καταφέρθηκαν κατά της Τουρκίας στις κινητοποιήσεις στα κατεχόμενα.
 
Για «περιθωριακές αντιδράσεις» έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ο οποίος κάλεσε την ψευδοκυβέρνηση να επιδείξει ευαισθησία στο θέμα, καθώς, αν δεν λάβει τα μέτρα της, αυτό θα ερμηνευτεί ως έλλειψη κατανόησης της «υπαρξιακής σχέσης» μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους.
 
Πρόσθεσε πως όσοι καλούν την Τουρκία να μην ανακατεύεται στα εσωτερικά του ψευδοκράτους, προφανώς δεν γνωρίζουν τη φύση της σχέσης των δύο μερών.
 
Δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που διατυπώνονται με τόσο άσχημο τρόπο αυτού του είδους οι αντιδράσεις στην τ/κ πλευρά και αναμένει από το λεγόμενο «κράτος» να επέμβει. Υπογράμμισε ότι καμιά «διοίκηση» του παράνομου καθεστώτος δεν μπορεί να παραβλέψει τέτοιες ενέργειες εναντίον της Τουρκίας και του Πρωθυπουργού. Εάν τις παραβλέψει, προειδοποίησε, σημαίνει ότι τις προστατεύει.
 
Στο μεταξύ, συνάντηση για την κατάσταση στα κατεχόμενα είχε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην Τουρκία.
 
Ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε ότι η κατάσταση θα πρέπει να εκτονωθεί το συντομότερο δυνατό και δίχως να βλάψει τις σχέσεις με την Τουρκία. Ο Έρογλου ανέφερε πως είναι καιρός να υπάρξει κοινωνική συναίνεση καθώς, όπως είπε, τα επιχειρήματα όσων διαμαρτύρονται αδυνατίζουν τη διαπραγματευτική θέση της τουρκικής πλευράς στο τραπέζι των συνομιλιών.
 
Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει καμιά ανάμιξη στις κινητοποιήσεις των Τ/κ στα κατεχόμενα επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου. Ως Κύπριοι, είπε, οι Τ/κ έχουν τη δική τους αξιοπρέπεια και μέσα από τις εκδηλώσεις τους εκφράζουν τα συναισθήματα τους.
 
Το μήνυμα, επεσήμανε ο κύριος Στεφάνου, είναι ότι “ο κυπριακός λαός, Ε/κ και Τ/κ, εξυπηρετούνται μέσα από μια λύση στο κυπριακό, που θα τερματίζει την κατοχή, θα επανενώνει τον τόπο και το λαό και θα εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα των Κυπρίων και όχι των ξένων.
 
Ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ, Αλεξάντερ Ντάουνερ, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο οι τουρκοκύπριοι μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα μετά και την τελευταία σκληρή επίθεση του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, απάντησε καταφατικά και παρέπεμψε στις διαδηλώσεις τους. Δεν θα σχολιάσω το τι είπε ο πρωθυπουργός Ερντογάν, δεν θα ήθελα να μπω σε αυτή την αντιπαράθεση, πρόσθεσε.
 
 
Πηγή: Sigmalive.com
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε