Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Στέλνει επιστολές η ΤΟΥΟΤΑ – Προβλήματα και στην Ford;

Το πρόβλημα είναι στο πεντάλ του γκαζιού. ΦΩΤΟ REUTERS
Το πρόβλημα είναι στο πεντάλ του γκαζιού. ΦΩΤΟ REUTERS

Επιστολές θα στείλει η Toyota σε όσους ανακαλεί τα αυτοκίνητα τους. Προβλήματα όμως στα φρένα και σε υβριδικά της FORD!

 

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν σταλεί επιστολές σε όλους του κατόχους των αυτοκινήτων που αφορά η ανάκληση. Αυτό ανακοίνωσε η TOYOTA λέγοντας πως η καμπάνια ανάκλησης των μοντέλων της με πρόβλημα στο πεντάλ του γκαζιού βρίσκεται στην τελική της φάση. Η αντιπροσωπεία αναμένει να πληροφορηθεί από την Toyota Ευρώπης τον τελικό αριθμό των αυτοκινήτων που έχουν ταξινομηθεί στη χώρα μας και μετά θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις και θα στείλει τις επιστολές.
 
 
Οι εξουσιοδοτημένες μονάδες της Toyota Ελλάς γνωρίζουν ήδη πως θα γίνει ο έλεγχος και η αντικατάσταση του βραχίονα εξαιτίας του οποίου ενδέχεται να κολλήσει το πατημένο γκάζι ή να μην επαναφέρεται άμεσα στην αρχική του θέση. Ο απαιτούμενος χρόνος για την αντικατάσταση είναι περίπου μισή ώρα όμως θα πρέπει η εταιρεία να ρυθμίσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μαζευτούν ουρές και τους πελάτες να περιμένουν με τις ώρες. Αυτό που περιμένουν είναι ο ακριβής αριθμός των αυτοκινήτων που θα ανακληθούν στη χώρα μας αφού συνολικά σε όλο τον κόσμο η εταιρεία ανακαλεί 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα από διάφορα μοντέλα.
 
Την ίδια ώρα η Toyota σχεδιάζει να ανακαλέσει περισσότερα από 270.000 οχήματα του υβριδικού της μοντέλου Prius νέας γενιάς στις ΗΠΑ και την Ιαπωνία για να διορθώσει ένα πρόβλημα με τα φρένα σύμφωνα με την ιαπωνική οικονομική εφημερίδα “Nikkei”. Η Toyota παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σχεδιαστικά προβλήματα με το σύστημα των φρένων στα μοντέλα 2010 του Prius.
 
Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα για την γιγαντιαία ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία η οποία προσπαθεί να ανακάμψει μετά τις μαζικές ανακλήσεις των αυτοκινήτων της. 

Προβληματικά φρένα όμως ανακάλυψε σε αρκετά υβριδικά της οχήματα η Ford.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε