Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Στη Δικαιοσύνη οδηγείται ο 55χρονος δράστης της ομηρίας

Αποκλειστικές φωτογραφίες από την κινητοποίηση της αστυνομίας έξω από την γερμανική σχολή
Αποκλειστικές φωτογραφίες από την κινητοποίηση της αστυνομίας έξω από την γερμανική σχολή

Παραδόθηκε ο δράστης που βρισκόταν ταμπουρωμένος στο κτίριο.

Ο άνθρωπος που ειχε αναστατώσει την Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης πριν από 3 χρόνια ξαναχτύπησε.
Ο 55χρονος Κωνσταντίνος Αραμπατζής μπήκε σήμερα το πρωι στο γραφείο του διευθυντή της σχολής, ισχυρίστηκε οτι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά  και ζήτησε να του δοθούν 10 εκατομμύρια ευρώ τα οποία και πάλι ισχυρίζεται οτι του χρωστάει το γερμανικό κράτος επειδή ήταν οικονομικός μετανάστης.

 Λίγο πριν τις 2 όμως τον άφησε ελεύθερο. Δύο αξιωματικοί ήρθαν σε επαφή μαζί του και μετά από διαπραγματεύσεις τον έπεισαν να παραδοθεί. Ο δράστης ήταν βαριά οπλισμένος, καθώς είχε στην κατοχή του, σύμφωνα με την αστυνομία, ένα πιστόλι, ένα ημιαυτόματο όπλο τύπου SCORPION , τρεις χειροβομβίδες, ένας ενεργός εκρηκτικός μηχανισμός μέσα σε σάκο, μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης, τρεις ηλεκτρικοί πυροκροτητές, διακόπτης και μπαταρίες.

Η λυκειάρχης στη Γερμανική Σχολή, Νικολέα Σίμου περιγράφει στο newsit πως συνέβη το περιστατικό. “Γύρω στις 12 το πρωί εμφανίστηκε ο ίδιος άνδρας που είχε δημιουργήσει πρόβλημα στο παρελθόν και κουβαλούσε μία τσάντα, χωρίς να κρατάει όπλο. Μπήκε στην αίθουσα του διευθυντή και κράτησε όμηρο τον ίδιο και άλλους δύο καθηγητές. Απείλησε να ανατινάξει το σχολείο αν δεν μιλήσει αμέσως με τη γερμανική πρεσβεία. Εμείς πήραμε εντολή να εκκενώσουμε το κτίριο χωρίς να μας αντιληφθεί ο δράστης. Μόλις κατάλαβε ότι τα παιδιά είχαν εγκαταλείψει το σχολείο άφησε και τους υπόλοιπους ομήρους. Ταμπουρώθηκε στο γραφείο και απειλούσε να αυτοκτονήσει ή να ανατινάξει το σχολείο”.    

Μιλώντας στο newsit ο καθηγητής στην σχολή Νικόλαος Λιόλιος είπε: “Ευτυχώς εκκενώθηκε αμέσως η σχολή, έφυγαν τα παιδιά και οι καθηγητές, ενώ ο δράστης άφησε αμέσως τον διευθυντή μας ελεύθερο”.
 
Ο ίδιος άνδρας στις 16/05 /2006 είχε κρατήσει για λίγες ώρες όμηρους τον διευθυντή και τον διαχειριστή της σχολής.
Τότε είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου και είχε μπεί καί πάλι στο γραφείο του διευθυντή και ζητούσε 5 εκατομμυρια ευρώ για τους ίδιους λόγους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsIt o 55χρονος άνδρας είχε αποφυλακιστεί στις 16/01/2009 με βούλευμα των Πλημμελειοδικών, με περιορισμούς τη μη έξοδο από τη χώρα και να επισκέπτεται δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα Χρυσοπηγής στην Καβάλα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε