Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Στη δημοσιότητα οι λίστες της Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value

Δημοσιοποιούνται σήμερα τα ονόματα των 300.000 ασφαλισμένων που έχουν στην κατοχή τους συμβόλαια με την Ασπίς Πρόνοια και την Commercial Value
 

Στη λίστα δεν θα περιληφθούν τα συμβόλαια που είχαν διακοπεί για κάποιο λόγο μέχρι την ημέρα ανάκλησης της άδειας λειτουργίας των δύο εταιριών, αυτά που έπαψαν να πληρώνονται και όσα είχαν λήξει.
 
Η επαλήθευση των ονομάτων δεν είναι παρά το πρώτο στάδιο στη μακρά διαδικασία διεκδίκησης των αποζημιώσεων που ανοίγεται μετά την ψήφιση του νόμου και η οποία –ακόμα και με βάση την αισιόδοξη προσέγγιση- μπορεί να φτάσει έως και τα τέσσερα χρόνια.
 
Τόσο εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αφενός της επιβεβαίωσης των δικαιούχων και των απαιτήσεων τους και αφετέρου της καταβολής των αποζημιώσεων από το Εγγυητικό Κεφάλαιο που θα συσταθεί.
 
 
Σε αμφισβήτηση πάντως από το πρώτο στάδιο της διαδικασίας τίθενται τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχαν συνάψει με την εταιρία νομικά πρόσωπα, όπως ασφαλιστικά ταμεία αλλά και μητροπόλεις, συνολικού ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ.
 
Εκτός λίστας θα βρεθούν επίσης οι διεκδικήσεις όσων έχουν στην κατοχή τους ασφαλιστήρια ζωής αλλά μέσα από τον έλεγχο του επόπτη χαρτοφυλακίου προέκυψε ότι τα χρήματα ουδέποτε μπήκαν στα ταμεία.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε