Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Στη Βουλή το Εργασιακό με απόφαση Παπανδρέου

Στη Βουλή το Εργασιακό με απόφαση Παπανδρέου

Οι αλλαγές στο Εργασιακό, έχουν ξεσηκώσει «θύελλα» αντιδράσεων από αντιπολίτευση και συνδικάτα, αλλά και από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, θα ενημερώσει την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ στο σύνολό του το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, στο οποίο τελικά θα ενταχθούν με ειδική διάταξη οι αλλαγές στα εργασιακά, δεν αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή πριν από την ερχόμενη Δευτέρα.

Σήμερα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο βελτιώσεων στη διάταξη για τα εργασιακά, λέγοντας ότι «υπάρχουν περιθώρια αλλαγών».

Πάντως, η αλλαγή σχεδιασμού προέκυψε μετά τις σοβαρές αντιδράσεις κυρίως εντός του ΠΑΣΟΚ. 

Ο πρωθυπουργός από την Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται έλαβε την απόφαση τα εργασιακά τα οποία επρόκειτο να ρυθμιστούν με Προεδρικό Διάταγμα να ενσωματωθούν στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να κατατεθούν μαζί με το ασφαλιστικό προς ψήφιση από τη Βουλή.

Ο υπουργός Απασχόλησης σχεδιάζει τρείς βελτιωτικές προτάσεις και ζητεί το σύνολο των αλλαγών να επικυρωθεί τελικά από την Βουλή με ενσωμάτωσή του στο Ασφαλιστικό, αντί του προεδρικού διατάγματος που είχε αρχικά αποφασιστεί.

Οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που συνεχώς εντείνονται, οδήγησαν από χθες τον Ανδρέα Λοβέρδο, στην λύση της Βουλής.

«Η δική μου πρόταση είναι όλα να πάνε στη Βουλή». Αυτό είχε δηλώσει ο υπουργός εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων κ. Ανδρέας Λοβέρδος βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου και πρόσθεσε με νόημα. «Δεν κάνω πίσω θα δώσω τη μάχη, δεν κάνω πίσω, θα δείτε κι άλλα».Ο κ. Λοβέρδος επέμεινε οτι δεν μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τις κατηγορίες περι συνταγματικού πραξικοπήματος και γι’ αυτό ζητεί κοινοβουλευτική στήριξη. 

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός και το μήνυμα που εκπέμπεται είναι οτι αν δεν περάσουν οι αλλαγές σε ασφάλιση και εργασιακό θα γίνουν πρόωρες εκλογές.

Την ίδια ώρα βέβαια σφοδρές είναι οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης με την Αλέκα Παπαρήγα να ζητεί μετά την συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το όλο θέμα να συζητηθεί στη Βουλή, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη να καταψηφιστούν οι επίμαχες αλλαγές.
Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να μην κρύβεται πίσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του στον κ. Παπούλια τον καλεί ως ρυθμιστή του πολιτεύματος να ελέγξει την τήρηση και να εξασφαλίσει την εφαρμογή των διατάξεων του Συντάγματος, τουλάχιστον, ως προς τις διαδικασίες που αυτό προβλέπει και παράλληλα του προτείνει “πριν υπογράψετε το Προεδρικό Διάταγμα για τις εργασιακές σχέσεις να αναμείνετε την έκδοση του πρακτικού επεξεργασίας του από το Συμβούλιο της Επικρατείας”.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε