Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Στην Εισαγγελία τα δημοσιεύματα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων του αντιπροέδρου του ΣτΕ

Στην Εισαγγελία τα δημοσιεύματα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων του αντιπροέδρου του ΣτΕ

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και συγκεκριμένα στον εισαγγελέα, Σπύρο Παππά, διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου τα δημοσιεύματα που απέστειλε σήμερα στη Δικαιοσύνη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παρασκευόπουλος σχετικά με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται πως νωρίς σήμερα το πρωί με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, διετάχθη κατεπείγουσα αυτοπρόσωπη προκαταρκτική εξέταση προκειμενου να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του ΣτΕ τα προσωπικά στοιχεία του οποίου διέρρευσαν στον ηλεκτρονικό τύπο. Η διεξαγωγή της έρευνας ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπύρο Παππά.

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων είχαν ζητήσει χθες με δριμεία ανακοίνωση τους η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών υπογραμμίζοντας πως “η άμεση αντίδραση της πολιτείας και κατεξοχήν της δικαιοσύνης στη δημοσιοποίηση στοιχείων της προσωπικής ζωής δικαστή του Συμβουλίου της Επικρατείας που τυγχάνει, όλως συμπτωματικά, εν προκειμένω να συμμετέχει και στη συνεδρίαση σχετικά με τη συνταγματικότητα των νομοθετικών παρεμβάσεων στο τηλεοπτικό τοπίο είναι αυτονόητα επιτακτική και αναγκαία”.

Αργότερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος σε ανακοίνωση του γνωστοποιούσε πως : ” διαβίβασε στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα. Ξένη Δημητρίου δειγματοληπτικά ορισμένα από τα πολλά πρόσφατα δημοσιεύματα που αποτυπώνουν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινων πράξεων, όπως παραβίαση και ανακοίνωση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, παραβίαση απορρήτου επικοινωνίας και χρήση πληροφοριών που αποκτήθηκαν, εκβίαση, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μυστικότητας συνεδριάσεων δικαστηρίου, για ενδεχόμενες δικές της ενέργειες”.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε