Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Στην κατάψυξη η Βόρεια Ελλάδα -22 στο Φαλακρό της Δράμας!

Λευκό το τοπίο στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Λευκό το τοπίο στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Χιόνισε ακόμα και στα νησιά. Παγετός σε πολλές περιοχές όπου έχει χιονίσει Δείτε οδηγίες για ασφαλή οδήγηση σε χιόνια και πάγο. 

Ολικός παγετός στα βόρεια και ανατολικά της χώρας. Η απίστευτη θερμοκρασία των -22 βαθμών καταγράφηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο Φαλακρό της Δράμας!

Γι απόψε στις 8 οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν σε :

ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ -7 °C
ΣΟΥΦΛΙ     -6 °C
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ -6 °C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ -6 °C
ΜΕΤΣΟΒΟ -5 °C


 
Στα λευκά έχουν ντυθεί νησιά με μεγάλα βουνά και έτσι σε Θάσο, Σαμοθράκη και Νάξο χρειάζονται αλυσίδες στο επαρχιακό δίκτυο καθώς το θερμόμετρο δείχνει από -1 έως +2 βαθμούς. 

Χιόνισε σε Πάρνηθα και Πεντέλη, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες από το τελεφερίκ και πάνω και στην Πεντέλη από τον Άγιο Πέτρο μέχρι το Διόνυσο και από το 414 στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι την Ανατολή.

Στους -3 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, ενώ χιονίζει και στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας. Με προσοχή πρέπει να γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων στα χιονοδρομικά κέντρα της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας.

Δείτε που είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό σοβαρά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στη Θράκη

Σε διάφορα επαρχιακά οδικά δίκτυα έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα από κατολισθήσεις:

Χαλκιδική

Επ.Ο. Μουδανίων – Κασσανδρείας, στο 18ο χλμ και στα δύο ρεύματα (λόγω κατολισθήσεων). Εκτιμάται ότι το ανωτέρω τμήμα της οδού θα παραμείνει κλειστό για περίπου (2) μήνες. Κίνηση οχημάτων από παρακαμπτήριες οδούς.

Μεσσηνία

Στην 1η χ/θ Επ. Ο. Καλαμάτας – Κιτριών και στο Ακρογιάλι του Δήμου Αβίας, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος από διάβρωση θάλασσας. Κίνηση των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Εύβοια

Επ.Ο. Σταυρός-Αγίας Σοφίας, θέση “Ράχη” 

Αχαϊά 

– Ε.Ο. Σαλμενικού-Σελλών (πλησίον Ι.Μ.Αγ. Ελεούσας), διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω κατολίσθησης βράχων στο ένα (1) ρεύμα κυκλοφορίας, η κυκλοφορία διεξάγεται από έτερο ρεύμα μετά δυσκολίας.
– Ε.Ο. Αιγίου-Κουνινά-Ρακίτα
– Ε.Ο. Θωμέϊκα -Βετέϊκα-Ρακίτα 

Πρόγνωση καιρού για την Τετάρτη

Ο παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά, κατά τόπους στα βόρεια ισχυρός και οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και σταδιακά στην υπόλοιπη χώρα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη τα φαινόμενα θα είναι είναι παροδικά και μικρότερης έντασης. Καταιγίδες αναμένονται στις κεντρικές και νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι ανεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια νοτιοανατολικοί 6 με 8 και στο Ιόνιο πιθανώς τοπικά 9 μποφώρ με εξασθένηση από το βράδυ.


ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε