Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Στην κυκλοφορία το νέο τμήμα της Ε.Ο. Τρίπολης-Καλαμάτας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Δόθηκε στην κυκλοφορία από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υποδομών Σέργιο Λαμπρόπουλο…

το νέο τμήμα του δρόμου από την νότια είσοδο της Τρίπολης ως το Αθήναιο, στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης – Καλαμάτας – Λεύκτρο -Σπάρτης. Στην τελετή παράδοσης έγινε παρουσία εκπροσώπων της κατασκευάστριας κοινοπραξίας και πολιτικών παραγόντων της Πελοποννήσου

Το συγκεκριμένο τμήμα είναι κλειστός αυτοκινητόδρομος, συνολικού μήκους 13 χιλιόμετρων, με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μία λωρίδα εκτάκτου ανάγκης ανά κατεύθυνση. Περιλαμβάνει δύο σήραγγες, μήκους 750 μέτρων εκάστη, μία ανά κατεύθυνση και ενώνεται στο Αθήναιο με το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που εγκαινιάστηκε το Πάσχα.

Με το τμήμα που δόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία έχουμε πλέον ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κόρινθο έως το Λεύκτρο συνολικού, μήκους 108 χιλιομέτρων, με οκτώ σήραγγες, μία ανά κατεύθυνση, στην Στέρνα, το Νεοχώρι, το Αρτεμίσιο, το Καλογερικό και στο Ραψομμάτη.

Στο τέλος του μήνα αναμένεται να παραδοθεί ένα ακόμα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου μήκους 6 χιλιομέτρων από το Λεύκτρο ως τα Παραδείσια, το οποίο περιλαμβάνει το σταθμό διοδίων Λεύκτρου και τον καινούριο ημικόμβο εξόδου της Μεγαλόπολης, διότι η έξοδος Μεγαλόπολης που κατασκευαζόταν καθυστερεί κι άλλαξε λόγω των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν κατά την κατασκευή του έργου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε