Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Στις 30/11 η εκδίκαση της ποινικής δίωξης για τα επεισόδια έξω από τη ΔΕΗ στο Χολαργό

(ΦΩΤΟ NEWSIT)
(ΦΩΤΟ NEWSIT)

– Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταδικαστούν σε φυλάκιση οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ
– Η κατάληψη έληξε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ
– 48ωρη απεργία εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη υπηρεσία
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο κτίριο 7 της Ευελπίδων όπου εκδικάζονται τα αυτόφωρα μεταφέρθηκε στις 3.00 το μεσημέρι  ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος και οι υπόλοιποι συλληφθέντες. Μετά από πολλές ώρες, αποφασίστηκε η υπόθεση τελικά να μεταφερθεί για τις 30 Νοεμβρίου.

"Ο αγώνας συνεχίζεται", δήλωσε κατά την έξοδό του από το δικαστήριο ο κ.Φωτόπουλος

Οι συνδικαλιστές δεν σκοπεύουν να ασκήσουν έφεση γεγονός που σημαίνει πως θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. Ένας πολίτης κατηγορείται επιπλέον και για αντίσταση κατά της αρχής.

Δύο ώρες νωρίτερα, στη 1.00 το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα τόσο ο κύριος Φωτόπουλος και οι συνάδελφοί του συνδικαλιστές αλλά και πολίτες – 13 συνολικά – οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί γιατί αρνούνταν παρά την εισαγγελική εντολή να σταματήσουν την κατάληψη στο κτίριο διαχείρισης ρεύματος της ΔΕΗ στον Χολαργό.

Όπως αναφέρει η αστυνομία, οι συλληφθέντες είναι 10 υπάλληλοι της ΔΕΗ, 3 δημόσιοι υπάλληλοι (ΥΠΕΧΩΔΕ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΚΑΒ), ένας συνταξιούχος και ένας άνεργος.

Ο κ. Φωτόπουλος βγαίνει από το Α.Τ. Αμαρουσίου

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Λαφαζάνη τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παρακώλυση λειτουργίας δημοσιων υπηρεσιών. Τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ επισκέφθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο πρώην Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Μπαρκονίκος. Βρέθηκε έξω από το κτίριο της ΔΕΗ στον Χολαργό αφού είχε πάει να επιδώσει ψήφισμα συμπαράστασης στους συνδικαλιστές της ΔΕΗ.
Όμως, για ακόμα μια φορά, οι συνδικαλιστές ενώ αγωνίζονται όπως λένε για το κοινό καλό και για να σταματήσει η αδικία χρησιμοποιούν μια υπηρεσία του Δημοσίου υψίστης σημασίας όπως είναι το ΕΚΑΒ σα να είναι δικό τους μαγαζί.
Ετσι για να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη του κ. Μπαρκονίκου, αποφάσισαν να μην έχει ασθενοφόρα από τις 12 έως τις 15.00! Μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν;

Κόσμος συγκεντρωμένος έξω το ΑΤ Αμαρουσίου

Κόσμος πάνω στον δρόμο διαμαρτύρεται για τις προσαγωγές

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν έξω από το κτίριο της ΔΕΗ

Και μέλη του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ στην Μεσογείων

ΩΡΑ 09.45 Κόσμος συγκεντρωμένος στην Μεσογείων

  Παρά την επέμβαση της αστυνομίας το κέντρο διαχείρισης ρεύματος της ΔΕΗ στο Χολαργό δε λειτουργεί αφού οι εργαζόμενοι αρνούνται να δουλέψουν εάν δεν αφεθούν ελεύθεροι οι 15 συνάδελφοί τους και πολίτες που συνελήφθησαν από την αστυνομία. Μάλιστα εξήγγειλαν 48ωρη απεργία, ενώ από τις 11 γίνεται στάση εργασίας σε όλες τις υπηρεσίες της ΔΕΗ στην Αττική.

‘Οπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος των εργαζομένων του κέντρου διαχείρισης στον Χολαργό, Γιάννης Γκίζας “σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους μας εμείς δε θα μπούμε να δουλέψουμε και εδώ ειναι ένα από τα κέντρα πληροφορικής της ΔΕΗ”.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ

Οκτώ και μισή έφτασαν δυο διμοιρίες των ΜΑΤ στην είσοδο του Κέντρου Διαχείρισης Ρευματος της ΔΕΗ στο Χολαργό.
Οι αστυνομικοί παρατάχθηκαν αμέσως μπροστά στην πόρτα του κέντρου. Εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν παρά 30 με 40 άτομα από τη ΓΕΝΟΠ στο σημείο και οι αστυνομικοί κατάφεραν να … ανακαταλάβουν την είσοδο.

Οι συνδικαλιστές πέρασαν μια αλυσίδα στην πόρτα, όμως μετά από αρκετή ώρα αψιμαχιών οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους απωθήσουν από το σημείο.

Ωστόσο μέσα στο κτίριο βρίσκονται δεκάδες άτομα από τη ΓΕΝΟΠ που δεν επιτρέπουν την είσοδο. Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό καλούμε όλους τους πολίτες να έρθουν εδώ και να μας στηρίξουν λένε οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αποχωρίσουν.

Στο σημείο έχουν αναπτυχθεί και δύο διμοιρίες ΥΜΕΤ. Μερικοί από τους συνδικαλιστές με επικεφαλής τον πρόεδρο της της ΓΕΝΟΠ επέμειναν να απομακρυνθούν οι αστυνομικοί με αποτέλεσμα να επικρατήσει νέα ένταση, αυτή τη φορά στη μέση της λεωφόρου Μεσογείων, ανάμεσα στα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Αποτέλεσμα, μερικά λεπτά μετά τόσο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ όσο και άλλα πέντε άτομα να προσαχθούν από τους αστυνομικούς στο Α.Τ.
Οι εντολές των αστυνομικών ήταν σαφείς. “Βίαιη προσαγωγή όποιου επιχειρήσει να πλησιάσει στο κτίριο σε απόσταση 30 μέτρων”.

Αυτή την ώρα εντός του κτιρίου δεν υπάρχουν άτομα που μετείχαν στην κατάληψη.

Λίγο πριν της εννιά στο κτίριο έφτασε και διευθυντικό στέλεχος της ΔΕΗ, αλλά και αρκετοί εργαζόμενοι.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

Διαβάστε επίσης:
Οι εφορίες θα δίνουν εξαίρεση από το χαράτσι μέσω ΔΕΗ για τα ακίνητα

Δεν έχουν έλεος – Θα πληρώσουμε κι άλλες αυξήσεις στην ΔΕΗ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε