Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Στις 30 Μαΐου η απολογία του συνεργάτη του Άκη για τα υποβρύχια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Προθεσμία για τις 30 Μαΐου ζήτησε και έλαβε από την αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου που κλήθηκε να καταθέσει ως ύποπτος για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο Π. Παπανδρέου κλήθηκε να απολογηθεί για τη διάπραξη αδικημάτων. Προσήλθε –συνοδευόμενος από το συνήγορό του- να καταθέσει νωρίτερα από την αρχικά ορισμένη ημερομηνία (σ.σ. 28 Απριλίου) και ζήτησε προθεσμία για την κατάθεσή του, προκειμένου να λάβει αντίγραφο της ογκώδους δικογραφίας και να ετοιμάσει τις εξηγήσεις που του ζητούνται, στην υπόθεση της αγοράς των τεσσάρων υποβρυχίων, τύπου 214, για το Πολεμικό Ναυτικό.

Στη δικογραφία για την υπόθεση της προμήθειας του Υπουργείου Άμυνας, που αφορά τα υποβρύχια, από τις γερμανικές Ferrostaal και HDV και τα Ελληνικά Ναυπηγεία, προκύπτουν στοιχεία για εμπλοκή του εν λόγω προσώπου και φερόμενη ανάμειξή του σε ομάδα που αποκαλείτο “ομάδα Α”, στην οποία είχε ανατεθεί η διακίνηση και διανομή των ποσών που προορίζονταν ως “δώρα” για την επιλογή του γερμανικού ομίλου, στην προμήθεια των τεσάρων όπλων.

Σε καταθέσεις στη γερμανική δικογραφία, που έχουν σταλεί στην Εισαγγελέα κ. Παπανδρέου, ο άλλοτε συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου κατονομάζεται, ή “φωτογραφίζεται” δια του επαγγέλματος του, ως βασικός κρίκος στην αλυσίδα των παράνομων πληρωμών.

Ο ίδιος πάντως, ο πρώην συνεργάτης του κ. Τσοχατζόπουλου, με πρόσφατη δήλωσή του στον Τύπο, αρνείται ανάμειξή του στην υπόθεση και χαρακτηρίζει αποκυήματα φαντασίας τα δημοσιεύματα που τον κατονομάζουν. Υποστηρίζει επίσης ότι από το 2000 έως το 2003 είχε νόμιμη συνεργασία με την Ferrostaal, με αποκλειστικό αντικείμενο έργα υποδομής, ενόψει των ολυμπιακών αγώνων και ότι δεν είχε καμία σχέση με εξοπλισμούς, έργα και προμήθειες του Υπουργείου Άμυνας.

Την ερχόμενη εβδομάδα, ενώπιον της Εισαγγελέως έχουν κληθεί ως ύποπτοι για την υπόθεση των υποβρυχίων 37 πρόσωπα, που αναμένεται να λάβουν νέα προθεσμία για τις εξηγήσεις που τους ζητούνται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε