Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Στις 8/12 τρίωρη στάση εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων

Στις 8/12 τρίωρη στάση εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων

Όπως αναφέρει η ΟΤΟΕ, δεν θα αποδεχθεί καμία συζήτηση για οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις τράπεζες.

Την προκήρυξη τρίωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής στάσης εργασίας (12.00-15.15) των τραπεζοϋπαλλήλων, στις 8 Δεκεμβρίου, ημέρα Τετάρτη, δηλαδή την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση του συλλόγου των εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, απαιτώντας να σταματήσουν οι επιθέσεις στις συλλογικές συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, επίθεση στις συλλογικές συμβάσεις, που καταστρατηγούνται βάναυσα, αλλά και στο σύνολο των εργαζομένων στις τράπεζες, αποτελεί η απαίτηση της Τρόικας και της κυβέρνησης για μείωση των αποδοχών κατά 10% των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα. Όπως αναφέρει η ΟΤΟΕ, δεν θα αποδεχθεί καμία συζήτηση για οποιαδήποτε μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις τράπεζες και κατ’ επέκταση και στην Αγροτική Τράπεζα, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κλάδου των τραπεζοϋπαλλήλων.

“Η ΟΤΟΕ επισημαίνει ότι το “παράθυρο διαλόγου”, που άνοιξε χθες, κατά τη συνάντηση του προεδρείου της ΟΤΟΕ και του συλλόγου των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό, κ. Φ. Σαχινίδη, οι οποίοι έδωσαν σχετικές οδηγίες στο Διοικητή της Τράπεζας, κ. Θ. Πανταλάκη, αξιοποιήθηκε με την κατάθεση των θέσεων του συλλόγου και της ΟΤΟΕ, που οδηγούν αποκλειστικά στην ανάπτυξη και στην προοπτική της Αγροτικής στο πλαίσιο της δημιουργίας Δημοσίου Πυλώνα Τραπεζών.

“Μέσα από τις θέσεις αυτές, δίνεται ουσιαστική απάντηση στην κυβέρνηση, αλλά και στις απαιτήσεις της Τρόικας και διασφαλίζεται η πορεία της Αγροτικής Τράπεζας, αν είναι πραγματικό το ενδιαφέρον τους για την Τράπεζα και δεν αναζητούν άλλοθι για την αυθαίρετη και σε βάρος των εργαζομένων και της ελληνικής οικονομίας συρρίκνωσή της.

Δυστυχώς, από την ενημέρωση που είχε η ΟΤΟΕ και ο σύλλογος των εργαζομένων από το Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας για το μέγεθος των απαιτήσεων της Τρόικα (27% μείωση λειτουργικού κόστους) αποκαλύπτεται η αυθαιρεσία των απαιτήσεων της Τρόικα και όλα αυτά, όταν η τράπεζα το εννεάμηνο του τρέχοντος έτους είχε λειτουργικά κέρδη. Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η ΟΤΟΕ επισημαίνει κατηγορηματικά ότι όσοι επιμείνουν στην υπονόμευση των αποδοχών των εργαζομένων και τη συρρίκνωση των εργασιακών δικαιωμάτων τους θα πάρουν την απάντηση, που τους αξίζει, μέσα από την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και την αποφασιστικότητα του σ.κ. και των εργαζομένων να μην υποκύψουν.

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος ΑΤΕ: “Θα έρθει και η μείωση αποδοχών – Μας ζητήθηκαν περικοπές έως 28%”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε