Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Στις 8 π.μ λήγει η σιωπηρή παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Σε πόσες δόσεις θα γίνει η αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος

Στις 8 π.μ λήγει η σιωπηρή παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Σε πόσες δόσεις θα γίνει η αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος

– Τι πρόστιμα θα πληρώσουν όσοι θα υποβάλουν τη δήλωσή τους εκπρόθεσμα
– Το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει περισσότερες δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος
– Τι θα γίνει με όσους έχουν λάβει τα εκκαθαριστικά με την πρώτη δόση
– Έρχεται “φοροτσουνάμι”

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος σε περισσότερες δόσεις από τις 3 δόσεις που ισχύουν μέχρι στιγμής. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί φορολογούμενοι λαμβάνουν φουσκωμένα τα εκκαθαριστικά τους, ενώ πολλοί καλούνται να πληρώσουν διπλάσιους φόρους από αυτόυς που πλήρωσαν πέρυσι. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που μέχρι και πέρυσι συγκαταλέγονταν στο στο αφορολόγητο και φέτος καλούνται να πληρώσουν φόρους ακόμη και 700 ευρώ.

Τι θα γίνει όμως με όσους έχουν ήδη καταβάλει την πρώτη δόση, ή με όσους έχει σταλεί το εκκαθαριστικό με την πρώτη δόση;

Είναι γεγονός πως σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των φορολογουμένων έχουν σταλεί ήδη τα εκκαθαριστικά με την πρώτη δόση, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί οι οποίοι έχουν ήδη πληρλωση την πρώτη δόση. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει το ποσό της πρώτης δόσης να πληρωθεί κανονικά και στη συνέχεια όταν ανακοινωθεί από το υπουργείο Οικονομικών ο τελικός αριθμός των δόσεων, τότε θα γίνει διακανονισμός για το υπόλοιπο ποσό.

Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει την απόφαση για τη ρύθμιση σε πολλές δόσεις της καταβολής του φόρου εισοδήματος που προκύπτει από τα φετινά εκκαθαριστικά προκειμένου να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι στην εξόφλησή του. Αν και τις τελευταίες ημέρες είχε αναφερθεί πως το υπουργείο προωθούσε την αποπληρωμή των φόρωνσε 10 δόσεις, επικρατέστερο φαίνεται να είναι το σενάριο για 7 δόσεις.

Σημειώνεται ότι η σιωπηρή παράταση που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων λήγει πρωί της Δευτέρας στις 8:00.

Μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή δεκάδες χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις δεν είχαν υποβληθεί ενώ το υπουργείο Οικονομικών προειδοποιεί ότι οι φορολογούμενοι που είναι εκπρόθεσμοι θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου δηλαδή πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής και απώλεια του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος.

Δείτε το βίντεο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχονται νέα εκκαθαριστικά με μέσο φόρο 1.635 ευρώ

“Μποτιλιάρισμα” και πάλι στο Taxis για τις δηλώσεις 

Έρχονται τα εκκαθαριστικά του τρόμου για 5,5 εκατ. φορολογούμενους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε