Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο 1,710 εκτοξεύθηκε η βενζίνη!

Στο 1,710 εκτοξεύθηκε η βενζίνη!
– Στο 1,53 εκτοξεύθηκε η μέση τιμή. 10 λεπτά πάνω το λίτρο η αμόλυβδη, στο 1,626 η βενζίνη στη Γλυφάδα
– Από 1η Ιουλίου θα ισχύσει ο νέος ΦΠΑ
– Εως 30% πτώση στην κατανάλωση
– Περιμένουμε και νέα αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης λένε οι βενζινοπώλες 

Σοκ προκαλεί η αύξηση στην τιμή της βενζίνης. 

Στην Αττική πρατήριο επι της Αθηνών -Λαμίας πουλά σήμερα την απλή αμόλυβδη προς 1,689, πρατήριο καυσίμων στην Γλυφάδα πουλά το λίτρο προς 1,626. Για να γεμίσει ένα ρεζερβουάρ των 50 λίτρων πλέον απαιτούνται περισσότερα από 80 ευρώ !

Στην επαρχία η τιμή της βενζίνης έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη.  Έως 1,699 πωλείται σήμερα η αμόλυβδη στο Ηράκλειο Κρήτης ενώ στον Πόρο Κεφαλλονίας η τιμή  έφθασε στην τιμή σοκ του 1,710 ευρώ ανα λίτρο.

95,5 ευρώ ανα λίτρο πληρώνουμε  στο κράτος με όλους τους φόρους. Η έκρηξη στην αύξηση των καυσίμων προχώρησε άρον άρον στις 11 το πρωί της Δευτέρας όταν η σχετική εγκύκλιος στάλθηκε στην Βουλή. Σε πραγματικό χρόνο, λίγη ώρα αργότερα, οι εταιρίες πετρελαιοειδών ενημέρωναν τους πρατηριούχους να αυξήσουν την τιμή των καυσίμων καθώς θα τους έστελναν συμπληρωματικά τιμολόγια.
 
Μέσα σε μια νύχτα η βενζίνη πήρε 10 λεπτά αύξηση και θα συμπαρασύρει σε ράλυ ανόδου τιμές βασικών προιόντων.

Από τον Φεβρουάριο είναι η τρίτη φορά που στα καύσιμα αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης. Το υπουργείο Οικονομικών προσδοκά να εισπράξει 1 δις ευρώ από την φορολόγηση ωστόσο τα σχέδια τους χαλά η πτώση της κατανάλωσης που σύμφωνα με τους πρατηριούχους φθάνει στα ακριβά βενζινάδικα το 30% και στα φθηνά 10 -12%.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ Newsit ο πρόεδρος της Παννελήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Μ. Κιούσης

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ NewsIt.gr ο πρατηριούχος Δημήτρης Μακριβέλιος

Οι πρατηριούχοι είναι βέβαιοι πως στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει και 4η ανατίμηση στα καύσιμα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης καθώς ο οικονομικός στόχος για αύξηση των κρατικών εσόδων δεν θα επιτευχθεί μιας και η κατανάλωση θα μειωθεί και άλλο.

Το Newsit σας παρουσιάζει ποια πρατήρια είναι φθηνά και ποια είναι ακριβά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Στη Βουλή το ν/σ για αυξήσεις σε καύσιμα, ποτά, τσιγάρα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε