Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Στο 35% η ανασφάλιστη εργασία το 2012

Στο 35% η ανασφάλιστη εργασία το 2012

Ρεκόρ στην… ανασφάλιστη εργασία καταγράφεται στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕ, που διεξήγαγε φέτος 19.000 ελέγχους.

Το τρέχον έτος, το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας έφτασε το 35% έναντι 29% το 2011 και 25% το 2012. Τα στοιχεία ανέφερε σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο νέος ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Μιχάλης Κανδαράκης.

“Το προφίλ του εργαζομένου διαμορφώθηκε από ελαστικότερες μορφές εργασίας το 2012”, δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για υπερδιπλασιασμό της μετατροπής των συμβάσεων από πλήρους απασχόλησης σε εκ περιτροπής εργασίας μονομερώς από τον εργοδότη. Παράλληλα, ο κ. Κανδαράκης εκτίμησε ότι οι μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές ίσως έχουν συντελεστεί πριν το 2012.

Φέτος, ο ΣΕΠΕ διεξήγαγε 19.000 ελέγχους, ενώ τα πρόστιμα στους εργοδότες κυμαίνονται από 500 ευρώ, ενώ μπορούν να υπερβούν και τα 50.000 ευρώ αναλόγως της παράβασης.

Ο επικεφαλής του Σώματος υπογράμμισε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει ανάγκη αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της χρήσης των πόρων, όχι μόνο των οικονομικών αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού.

Ο κ. Κανδαράκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ διευκρίνισε ότι τα στοιχεία δεν είναι στατιστικά, αλλά προκύπτουν από τους ελέγχους του Σώματος.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανασφάλιστος ένας στους δυο εργαζόμενους στις τουριστικές περιοχές

Σχεδόν οι μισοί αλλοδαποί εργαζόμενοι είναι ανασφάλιστοι

Θα κλείνουν οι επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε