Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Στο αρχείο η εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις σεισμολόγων μετά τον ισχυρό σεισμό στη Λέσβο

Στο αρχείο η εισαγγελική έρευνα για τις δηλώσεις σεισμολόγων μετά τον ισχυρό σεισμό στη Λέσβο
Φωτογραφία Eurokinissi

Δεν προέκυψαν στοιχεία που να στοιχειοθετούν το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας, σχετικά με δηλώσεις σεισμολόγων με εκτιμήσεις για μεγαλύτερο επικείμενο σεισμό στη Λέσβο.

H έρευνα που διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Εφετών γι΄αυτό το λόγο κατέληξε στο αρχείο. Η Δικαιοσύνη ασχολήθηκε με το ζήτημα μετά τις καταγγελίες του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη,  ότι σεισμολόγοι προχώρησαν, με δηλώσεις τους σε ΜΜΕ τον περασμένο Ιούνιο, σε «ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις» για επικείμενο μεγαλύτερο σεισμό στη Λέσβο, «προκαλώντας αναστάτωση και πανικό στους κατοίκους του νησιού». Ο κ. Σπίρτζης είχε αποστείλει επιστολή στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου , ζητώντας την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τη διενέργεια  έρευνας.

Η εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση αφού μελέτησε τόσο τις δηλώσεις των σεισμολόγων, τις εξηγήσεις που οι ίδιοι έδωσαν και το υπόλοιπο αποδεικτικό υλικό, κατέληξε ότι εξέφρασαν την επιστημονική τους άποψη χωρίς να έχουν δόλο και σκοπό να προκαλέσουν αναστάτωση και πανικό στους κατοίκους της Λέσβου μετά τον σεισμό της 12ης Ιουνίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις