Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Στο αυτόφωρο ΤΩΡΑ οι συλληφθέντες της εισβολής στο ΥΕΘΑ

Στο αυτόφωρο ΤΩΡΑ οι συλληφθέντες της εισβολής στο ΥΕΘΑ
,

Με χειροκροτήματα και συνθήματα υποδέχτηκαν συγγενείς και συνάδελφοι του 12 ναυτεργάτες που συνελήφθησαν κατά την εισβολή της Πέμπτης στο Πεντάγωνο.

Από νωρίς το πρωί, τα δικαστήρια της Ευελπίδων θυμίζουν… φρούριο, αφού είναι τουλάχιστον πρωτοφανής η αστυνομική κινητοποίηση και τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί.

Περίπου στις 12:00, οι 12 συλληφθέντες, με χειροπέδες πισθάγκωνα, έφτασαν στο κτίριο 16 της Ευελπίδων για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών. Λίγες ώρες μετά, ο εισαγγελέας τους παρέπεμψε στο αυτόφωρο (όπου σύμφωνα με τους δικηγόρους τους θα ζητήσουν τριήμερη προθεσμία για τη δίκη τους), αφού πρώτα τους απήγγειλε κατηγορίες, όλες σε βαθμό πλημμελήματος.

Η ποινική δίωξη αφορά στα αδικήματα της αντίστασης κατά της αρχής, απρόκλητης διακεκριμένης φθοράς, απόπειρας απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης.


«Οι εργάτες δεν είναι τρομοκράτες, θέλουνε δουλειά» ήταν το σύνθημα που ακούστηκε από τους περίπου 50 συγκεντρωμένους, στους οποίους επιτράπηκε να περάσουν μέσα στο χώρο των δικαστηρίων.


Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, ναυτεργάτες στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και μέλη των σωματείων μετάλλου Αθήνας και Πειραιά που συγκεντρώθηκαν το πρωί στο Πεδίο του Άρεως και από εκεί έκαναν πορεία στην Ευελπίδων, έμειναν έξω από το χώρο των δικαστηρίων. Η αστυνομία επέτρεψε την είσοδο μόνο στους συγγενείς και σε τρία μέλη από κάθε σωματείο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας στην Ευελπίδων για τους 12 συλληφθέντες για το “ντου” στο Πεντάγωνο

Στον εισαγγελέα σήμερα οι 12 συλληφθέντες για το «ντου» στο Πεντάγωνο

Σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ για το φιάσκο της αστυνομίας στο Πεντάγωνο – ΕΔΕ διέταξε ο Δένδιας

Πρωτοφανείς εικόνες! Ξύλο και χημικά μέσα στο Πεντάγωνο! ΜΑΤ εναντίον εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

Απείλησαν να εισβάλουν και στη ΓΑΔΑ – Ένταση έξω από την Ασφάλεια

Πρόεδρος εργαζομένων Σκαραμαγκά: “Ζητάω συγγνώμη για ότι συνέβη σήμερα προς το στράτευμα”

ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΥΕΘΑ: Η δεύτερη “πτώση” του ΥΕΘΑ θα φέρει και “πτώση” -αποστρατεία Αρχηγού;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε