Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τα θέματα υφαλοκρηπίδας και εναέριου χώρου

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS
Τη βούληση να παραπεμφθούν τα θέματα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας και του εναέριου χώρου, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, επανέλαβε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, επιστρέφοντας στην Κωνσταντινούπολη από την επίσκεψή του στην Αθήνα.
 

 

«Τόσο για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, όσο και για το θέμα του εναέριου χώρου μπορούμε να πάμε στη Χάγη», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν: «Μπορούμε να φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα με την αντίληψη του win – win». «Κατά την περίοδο που ο κ. Παπανδρέου ήταν υπουργός Εξωτερικών, είχαν πραγματοποιηθεί σημαντικά βήματα. Τώρα θα αρχίσουμε και πάλι από το σημείο πού είχαμε μείνει. Θα δούμε εάν μπορεί να τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα για την επίλυση των προβλημάτων», είπε ο Ερντογάν.
 
Ο Τούρκος πρωθυπουργός προσέθεσε ότι «διαβλέπει», στον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, τη βούληση να προχωρήσει στη λύση των προβλημάτων.
 
«Παράλληλα, ως ένδειξη καλής θέλησης θα μπορούσε να συμφωνηθεί ως ένα ακόμα βήμα, τα (στρατιωτικά) αεροσκάφη να πετούν χωρίς εξοπλισμό, και να ανακοινώνεται αμοιβαία η διαδρομή θα ακολουθήσουν (σχέδιο πτήσεων)», είπε ο  Ερντογάν.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε