Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο δρόμο οι ένστολοι κατά του ασφαλιστικού

ΦΩΤΟ NEWSIT

Οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και πορεία στη Βουλή κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.

Οι ένστολοι εξέδωσαν και ψήφισμα διαμαρτυρίας στο οποίο καταγγέλλουν “την τακτική της κυβέρνησης να φέρει αιφνιδιαστικά, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση, προσθήκη-τροπολογία, με την οποία αλλάζει το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό μας σύστημα, καταργείται ο Δημόσιος χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης και η αλληλεγγύη των γενεών και μετατρέπονται σε κεφαλαιοποιητικό και ανταποδοτικό σύστημα”. Διαμηνύουν δε ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους κατά του ασφαλιστικού.
Ένστολοι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος - ΦΩΤΟ NEWSIT
“Σε κάθε όμως περίπτωση, οι προτάσεις μας για βελτιώσεις στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο βρίσκονται σε εξέλιξη και απαιτούμε την αποδοχή- ψήφισή τους από την Βουλή. Το κυρίαρχο για μας πρόταγμα είναι ότι τα σαράντα (40) χρόνια εργασίας-συντάξιμης υπηρεσίας είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και δεδουλευμένα, συνήθως κάτω από αντίξοες συνθήκες και η επιβολή της ηλικίας των εξήντα (60) ετών για να φοράμε την στολή και να προσφέρουμε υπηρεσία, μας προκαλεί αγανάκτηση και προβληματισμό ως προς την ανθρώπινη αντοχή στο να μπορούμε να επιτελέσουμε το καθήκον μας με αποτελεσματικότητα, διότι η λογική και η φυσική λένε ότι ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ”, αναφέρει το ψήφισμα.

Επίσης, αντιπροσωπεία των ομοσπονδιών συναντήθηκε στη Βουλή με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ κ. Αχιλλέα Κανταρτζή και τον βουλευτή κ. Άγγελο Τζέκη, οι οποίοι ζήτησαν ενημέρωση ενόψει της συζήτησης και ψήφισης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Κατατέθηκαν διεξοδικά οι θέσεις των ένστολων και τονίστηκε ότι οι προσβλέπουν για μια ακόμα φορά στη στήριξη των βουλευτών του ΚΚΕ”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε