Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Στο φως εικόνες από χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα

Στο φως εικόνες από χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα

Καρέ – καρέ έρχεται στο φως το χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα στη Shell στο Παλαιό Φάληρο, με υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης της εταιρείας.

Το ΒΗΜΑ αποκαλύπτει στο φύλο της Κυριακής το σημαντικότερο φωτογραφικό ντοκουμένο από τη δικογραφία με την οποία παραπέμπονται οι έξι συλληφθέντες για τον Επαναστατικό Αγώνα. Στο υλικό από την κάμερα, φαίνεται μέλος της οργάνωσης να διασχίζει με ένα όπλο στο χέρι και τη βόμβα στο άλλο το αίθριο των γραφείων της Shell τα μεσάνυχτα της 24ης Οκτωβρίου του 2008.

Στον ώμο έχει σακίδιο, ενώ το αδιάβροχο που φορά “φουσκώνει” πράγμα που μαρτυρά ότι φορά αλεξίσφαιρο ή ότι έχει κρυμμένο άλλο όπλο. Το άτομο αυτό φορά αθλητικά παπούτσια για να μην αφήσει ανιχνεύσιμα αποτυπώματα, διπλά γάντια και έχει καλυμμένο όλο του το σώμα για να μην αφήσει ίχνη DΝΑ.

Η κάμερα τον δείχνει να περπατά με αποφασιστικά βήματα, βιαστικά και όσο αθόρυβα γίνεται. Η ώρα είναι 2.27 και η βόμβα θα εκραγεί σε λίγες ώρες.

Το χτύπημα στη SHELL

Αγνόησαν έγγραφο που έδειχνε καθαρά το Μαζιώτη

Στο μεταξύ, όπως αποκαλύπτει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, τόσο ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκης, όσο και ο υφυπουργός κ. Μαρκογιαννάκης, αγνόησαν… επιδεικτικά αναφορά 500 σελίδων από τη διεύθυνση αντιμετώπισης ειδκών εγκλημάτων βίας, στην οποία φαινόταν καθαρά εμπλοκή του Μαζιώτη στη δολοφονία του ειδικού φρουρού Αμανατίδη τα ξημερώματα της 31ης Δεκεμβρίου του 2004.

Η αναφορά – που φέρνει στο φως η εφημερίδα – λέει ότι οι αρχές είχαν εντοπίσει δύο καρτοκινητά, με τα οποία έγιναν οι επικοινωνίες της επιχείρησης στο σπίτι του Βρετανού ακόλουθου, στο οποίο φρουρός ήταν ο Αμανατίδης και στην οποία ο δεύτερος έπεσε νεκρός έχοντας πυροβοληθεί 15 φορές. “Βάσει μαρτυριών αναγνώρισης των αντιστοίχων καταστημάτων πώλησης των δύο καρτοκινητών (…) βασικός ύποπτος για την αγορά αυτών είναι ο γνωστός ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος” αναφέρει το κείμενο των αξιωματούχων της διεύθυνσης. Ωστόσο, ο Μαζιώτης ούτε καν προσήχθη να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση, ούτε είχε ερευνηθει περαιτέρω ο ρόλος του στην εκτέλεση του ειδικού φρουρού. 

Μέσα σε εννιά χρόνια δράσης του έκοψαν μία κλήση…

Ο Μαζιώτης είχε παλαιά και γνωστή τρομοκρατική δράση. Το 2001 είχε καταδικαστεί για την επίθεση στο υπουργείο Βιομηχανίας (1997). Στο δικαστήριο είχε αναλάβει την ευθύνη για την πράξη και είχε δηλώσει: “Για το μόνο που έχω να μετανιώσω είναι για το τεχνικό λάθος που έγινε και δεν εξερράγη η βόμβα, στην οποία μετά βρέθηκε το αποτύπωμα και κατέληξα εδώ που κατέληξα”. Μέσα σε αυτά τα εννιά χρόνια από τότε, ο Επαναστατικός Αγώνας προχώρησε σε δεκάδες χτυπήματα – μερικά από αυτά πολύ εντυπωσιακά-  όπως η επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το Έθνος το μόνο που πέτυχαν οι υπηρεσίες ασφαλείας σε αυτά τα οκτώ χρόνια ήταν να του κόψουν μία κλήση για οδική παράβαση. Το περιστατικό είχε γίνει το 2009, όταν το σπίτι του στον Άγιο Κωνσταντίνο παρακολουθείτο. Ο Μαζιώτης μπήκε με τη σύντροφό του Π. Ρούπα στο αυτοκίνητο και πάτησε γκάζι αναπτύσσοντας υπερβολική ταχύτητα. 

Η αστυνομία ακινητοποίησε το όχημα και οι δύο οδηγήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Θήβας. Μετά την ανάκριση που δεν έβγαλε τίποτα, του επέδωσαν κλήση δια χειρός των τροχονόμων και τον άφησαν να φύγει…

Διαβάστε ακόμη: Βόμβες anfo έτοιμες για χτυπήματα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε