Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Στο κόκκινο ο υδράργυρος! – Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Μετά την ζέστη του Σαββάτου ακόμη πιο ζεστή θα είναι και η σημερινή μέρα με τον κίνδυνο πυργκαγιάς να είναι μεγάλος σε αρκετές περιοχές της χώρας. Αναλυτικά ο καιρός.

Ζεστό και υγρό το σκηνικό σε όλη τη χώρα, ενώ η άπνοια δυσκολεύει τα πράγματα, ειδικά για όσους βρίσκονται ακόμη εντός των τειχών. Την Κυριακή η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 38 και 39 βαθμούς, ενώ στα πελάγη οι άνεμοι θα πνέουν ως και οκτώ μποφόρ, όμως πρόσκαιρα.

Ίδιο σκηνικό και τη Δευτέρα, με καιρό ζεστό και υγρασία, ενω δεν αποκλείεται να πέσουν βροχές στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σε όλη τη χώρα η χαμηλότερη θερμοκρασία θα είναι 37 βαθμοί ενώ δεν θα λείψουν τα 39άρια και τα 40άρια. Οι άνεμοι θα πνέουν ως και επτά μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο.

Η ζέστη αρχίζει να κοπάζει από την Τρίτη, χωρίς ωστόσο να υποχωρεί σημαντικά. Τοπικές νεφώσεις θα έχουμε στα ηπειρωατικά από το απόγευμα, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες στα κεντρικα και βόρεια ορεινά.

Δευτέρα 11-7-2011

 καιρός: γενικά αίθριος και ζεστός. Τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά και υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 , στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε υψηλά επίπεδα κυρίως στη δυτική και βόρεια χωρα οπου οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν από 37 έως 39 βαθμούς.

Τρίτη 12-7-2011 και Τετάρτη 13-7-2011

Καιρός: γενικά αίθριος. Το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στην κεντρική και βόρεια χωρα

Για μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω των ανέμων προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στις περιοχές Αθηνών, ανατολικής και δυτικής Αττικής, Πειραιά και Εύβοιας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών. Να αποφεύγουν επίσης και τη χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά

Διαβάστε αναλυτικά τον καιρό στη σελίδα του Newsit

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε