Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Στο νοσοκομείο ο υποδιοικητής της Υπ. Καταπολέμησης Ναρκωτικών μετά από διαπληκτισμό με τον… διοικητή

Διοικητής και υποδιοικητής της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών ήρθαν “στα χέρια” για την αποτυχημένη επιχείρηση με ναρκωτικά που κατέληξαν σε σπείρα ναρκωτικών.

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στα γραφεία της ΥΚΑΝ, στη Λευκωσία στην Κύπρο. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΡΙΚ, υπήρξε έντονη φραστική αντιπαράθεση μεταξύ του διοικητή, Φίλιππου Βρόντου και του υποδιοικητή, Γιώργου Γεωργίου, για την αποτυχημένη επιχείρηση στην Αραδίππου. Λόγω του επεισοδίου ο υποδιοικητής αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου υποβάλλεται αυτή την ώρα σε εξετάσεις.
 
Τι είχε προηγηθεί
 
Στη «φωλιά» βαρυποινίτη αρχηγού σπείρας ναρκωτικών κατέληξαν τα δώδεκα κιλά ναρκωτικών που έχασε η ΥΚΑΝ μέσα από τα χέρια της στην Αραδίππου. Εμπιστευτικό σημείωμα μονάδας πληροφοριών της Αστυνομίας αναλύει με λεπτομέρεια τη μεγάλη δραστηριότητα των μελών της φατρίας του καταδίκου στο χώρο της εμπορίας των ναρκωτικών, από την οποία κέρδισε μεγάλο χρηματικό ποσό που επένδυσε σε αγορά ακίνητης περιουσίας σε πολλές περιοχές της ελεύθερης Κύπρου. Το ερώτημα που προκύπτει, είναι πώς ο βαρυποινίτης, μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές, και υπό στενή -όπως αναμένεται- φρούρηση και παρακολούθηση, μπορεί να σχεδιάζει τέτοιες μεγάλες «δουλειές» έξω από τις φυλακές.
 
H ομάδα της ΥΚΑΝ, από πληροφορίες και στοιχεία που κατέχει, έχει οδηγηθεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι ο κατάδικος διατηρεί από τα μεγαλύτερα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών στην Κύπρο, με διασυνδέσεις στο εξωτερικό. Στο μεταξύ: Η ΥΚΑΝ παρέλειψε να ενημερώσει το Αρχηγείο για το σχέδιο επιχείρησης της Αραδίππου, με στόχο τη σύλληψη του ηγετικού μέλους της φατρίας και των δώδεκα κιλών των ναρκωτικών κατά την ώρα της παραλαβής τους. Το γεγονός της μη ενημέρωσης, που θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό, επιβεβαίωσε στην εφημερίδα “Σημερινή” ανώτερο στέλεχος της Δύναμης, που γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, δεδομένου ότι συμμετείχε σε όλες τις συσκέψεις κατά τις οποίες συζητήθηκε το θέμα. Πρωτοβουλία για συμφιλίωση Ανώτατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας ανέλαβαν παρασκηνιακή πρωτοβουλία για γεφύρωση των υπηρεσιακών και των προσωπικών σχέσεων μεταξύ των μελών της Υπηρεσίας Ναρκωτικών. Την κατάσταση στην ΥΚΑΝ γνώριζε η ηγεσία του Σώματος για αρκετό χρόνο, η οποία όμως δεν πέτυχε να επιλύσει τη διαφορά.
 
Η «Σημερίνη» αποκαλύπτει ότι στελέχη που υπηρετούν στην ΥΚΑΝ εξέφρασαν με επιστολές τους προς το Αρχηγείο την επιθυμία τους να μετατεθούν σε άλλην υπηρεσία, εκφράζοντας λύπη για την αποτυχία της επιχείρησης Αραδίππου αλλά για τα επικριτικά σχόλια και ψιθύρους συναδέλφων τους. «Η πικρία μας», δήλωσαν στη «Σ» μέλη της ΥΚΑΝ, «είναι τόσο μεγάλη για τις επικρίσεις που έχουμε δεχθεί από διάφορες κατευθύνσεις. Φαίνεται αγνοούν το μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει η ζωή μας στις επιχειρήσεις πάταξης της μεγάλης μάστιγας των ναρκωτικών. Είναι πολλές οι φορές που έχουμε έρθει αντιμέτωποι με τους εμπόρους ναρκωτικών, που είναι αδίστακτοι. Έχουμε θυσιάσει πολλές μέρες για παρακολούθηση ανθρώπων των φατριών». Και πρόσθεσαν: «Κάναμε λάθος. Αποτύχαμε σε μια επιχείρηση. Οι κατηγορίες που έχουμε δεχθεί, είναι πολύ βαριές. Θα πρέπει να σας ομολογήσουμε ότι δεχόμαστε έντονες πιέσεις από τις οικογένειές μας για αποχώρηση από την Υπηρεσία».
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε