Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Στο σφυρί τα πλοία του Γερ. Αγούδημου

Υποθηκευμένα για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ το καθένα είναι τα 8 πλοία της GA ferries που απο το 2009 παραμένουν δεμένα στην Ακτή Μιαούλη.

Παροπλισμένα στο λιμάνι του Πειραιά παραμένουν απο το 2009, οπότε μπήκε λουκέτο στην εταιρεία, τα 8 πλοία του Γεράσιμου Αγούδημου και ο ΟΛΠ σχεδιάζει τον πλειστηριασμό τους προκειμένου να πληρωθούν οι πιστωτές.

Οι οφειλές της εταιρείας ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ. Οπως μετέδωσε ρεπορτάζ της ΝΕΤ, μόνο στον κλάδο ασφάλισης επιβατών και οχημάτων οι οφειλές της εταιρείας, σύμφωνα με δικαστικές αποφάσεις, ανέρχονται σε 6,5 εκατομμύρια ευρώ. Δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον καθένα οφείλονται και στους ναυτιλιακούς υπαλλήλους των γραφείων που δούλευαν στην εταιρεία 15, 20 και 30 χρόνια.

Παράλληλα, η μακροχρόνια παραμονή των πλοίων στο λιμάνι δημιουργεί προβλήματα ασφάλειας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, όσοι εργάζονται στο λιμάνι καταγγέλουν πως τα πλοία έχουν πλημμελή φύλαξη και σταδιακά μετατρέπονται σε εστίες μόλυνσης ενώ οι καπετάνιοι των άλλων πλοίων αναγκάζονται να κάνουν ριψοκίνδυνες μανούβρες ώστε να τα αποφύγουν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε