Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Στο σκαμνί 21 μαθητές και καθηγητές για το σκάνδαλο του Baccalaureat

Στο σκαμνί 21 μαθητές και καθηγητές για το σκάνδαλο του Baccalaureat

Η … ταρίφα ήταν 10.000 ευρώ το θέμα και η δωροδοκία σύμφωνα με πληροφορίες συνολικά έφθασε ως τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Χρυσό σκάνδαλο αποκαλύπτεται ότι κρυβόταν πίσω από τη διαρροή θεμάτων στις εξετάσεις του Baccalaureate τον περασμένο Μάιο, όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, Μιχάλης Κουρούτσος.

Σύμφωνα με υπόμνημα της Ομοσπονδίας προς την υπουργό Παιδείας, 21 άτομα παραπέμπονται στην Εισαγγελία Αθηνών για την υπόθεση αυτή στα σχολικά έτη 2007-2009 από τρία ιδιωτικά Λύκεια της Αθήνας. 

Τρεις από τους κατηγορούμενους παραπέμπονται για παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος και 18 μαθητές μαζί με τους γονείς τους για ενεργητική δωροδοκία στον ιδιωτικό τομέα κατά εξακολούθηση. Η δίκη τους προσδιορίστηκε τον Ιανουάριο του 2011. 

Στο υπόμνημά του ο κ. Κουρούτσος κατηγορεί και το υπουργείο Παιδείας ότι έθεσαν τα στοιχεία και την υπόθεση στο αρχείο “μαζί με τις ευθύνες των εμπλεκομένων”. 

Πάντως, με αφορμή τη διαρροή αυτή η Ελλάδα έχει τεθεί υπό επιτήρηση από τον διεθνή οργανισμό του International Baccalaureate και πλέον τα θέματα των εξετάσεων δεν θα αποστέλλονται στα σχολεία λίγες ημέρες πριν τις εξετάσεις.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε