Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Στο “στόχαστρο” οι θεριακλήδες δημόσιοι υπάλληλοι

Στους δρόμους δημοτική αστυνομία λιμενικό και επόπτες υγειας για όσους καπνίζουν μέσα στις δημόσιες υπηρεσίες.

Πέμπτη μέρα των ελέγχων και με σκοπό την πάταξη του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους.

Το Newsit ακολούθησε κλιμάκιο της Δημοτικής αστυνομίας Πειραιά που έκανε ελέγχους  σε δημόσιες υπηρεσίες της πόλης.  Μεταξύ άλλων υπηρεσιών ελέγχθηκαν  το δημαρχείο Πειραιά και συνεχίζοντας και το  ΙΚΑ.
Οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθεί και φαίνεται πως οι υπάλληλοι το έχουν αντιληφθεί και μάλλον είναι προετοιμασμένοι…

Τσουχτερά πρόστιμα προβλέπονται για τους θεριακλήδες που θα εντοπιστούν να καπνίζουν μέσα σε δημόσιο κτήριο , εργαζόμενοι ή πολίτες. Σχετική απόφαση ορίζει πρόστιμο 200 ευρώ για τους παραβάτες του νόμου στις δημόσιες υπηρεσίες. Ιδίως σε ό,τι αφορά στους δημοσίους υπαλλήλους που θα εντοπιστούν με αναμμένο τσιγάρο, προβλέπονται και πειθαρχικές ποινές – από επίπληξη μέχρι διαθεσιμότητα ενώ σε προϊστάμενους και διευθυντές το πρόστιμο φτάνει μέχρι και τα 600 ευρώ!

Στο ρεπορτάζ του NewsIt καταγράψαμε εικόνες πρωτόγνωρες για τα Ελληνικά δεδομένα, τόσο στο δημαρχείο όσο και στο ΙΚΑ Πειραιά τα τσιγάρα και τα τασάκια είχαν ως δια μαγείας εξαφανιστεί.

Απο τους ελέγχους της δημοτικής αστυνομίας δεν ξέφυγαν ούτε οι προϊστάμενοι  δημόσιων υπηρεσιών οι οποίοι σήμερα τουλάχιστον δεν κάπνισαν ούτε ένα τσιγάρο εντός γραφείου.

Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας κ. Γρηγόρη Πάμπουνη έχουν υπάρξει τηλεφωνικές καταγγελίες από δημόσιους υπαλλήλους που αφορούν… δημόσιες υπηρεσίες και νοσοκομεία!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έως 3.000 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος για όποιον καπνίζει στο αυτοκίνητο

Το κάπνισμα πάει ακόμα… σύννεφο στη Θεσσαλονίκη! – Κάνουν τα στραβά μάτια στην Αθήνα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε