Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Στο Σύνταγμα η πορεία του Εργατικού Κέντρου – Κλειστή η Β. Σοφίας και η Πειραιώς – Αποκλεισμένο ΟΛΟ το κέντρο

Από τη Σταδίου, στα Χαυτεία και μέχρι την Πειραιώς, το κέντρο της Αθήνας έχει πλημμυρίσει με κόσμο που βγήκε στους δρόμους για να διαδηλώσει κατά των μέτρων της κυβέρνησης.

TIMELINE
ΩΡΑ 13:40 Έφτασε στο υπουργείο ο Γ. Κουτσούκος και ειδοποιήθηκε η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ και της Ελληνικής Χαλυβουργίας να ανέβει για να γίνει η συνάντηση
ΩΡΑ 13:34 Συνάντηση με τον Γ. Κουτσούκο θα έχει αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ όταν ο υφυπουργός Εργασίας καταφέρει να… φτάσει στο υπουργείο – Κλειστή η Πειραιώς από την Κουμουνδούρου ως την Ομόνοια και στα δυο ρεύματα.
ΩΡΑ 13:15 Η κεφαλή της πορείας του Εργατικού Κέντρου φτάνει στο Σύνταγμα. Χωρίς λόγο και αιτία, η πορεία “κόλλησε” στη Βασιλέως Γεωργίου και ο κόσμος “φράκαρε” στη Σταδίου. 

ΩΡΑ 13:00 Δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν αναπτυχθεί γύρω από τη Βουλή, ενώ κλούβες έχουν ήδη κλείσει τη Βασιλίσσης Σοφίας.
Πάνω απο δέκα διμοιρίες περιμετρικά της Bουλής
Και κλασικά, η Βασιλίσσης Σοφίας έκλεισε από τα ΜΑΤ
Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια υπό την “ομπρέλα” του ΠΑΜΕ και πάνω από 2.000 στην πλατεία Κλαυθμώνος, μετά το κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας.

Νωρίτερα, την Ομόνοια, το ΠΑΜΕ αποφάσισε να αλλάξει πλάνο και πορεία και να κάνει πορεία μέχρι το υπουργείο Εργασίας, στην Πειραιώς. Εκεί, θα επιδιωχθεί να γινει συνάντηση με τον υπουργό, Γιώργο Κουτρουμάνη, για να του ζητηθεί να πάρει πίσω τις απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία.

Τελικά, αποφασίστηκε να γίνει μια συνάντηση με τον υφυπουργό, Γιάννη Κουτσούκο, ο οποίος όμως δε μπορούσε να φτάσει στο υπουργείο γιατί είχε “κολλήσει” στην κίνηση.
ΩΡΑ 12:40 Το ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας



... όταν ο λαός σταυρώνεται
... που είναι οι κλέφτες (οέο)
Και αυτή τη φορά, οι συγκεντρώσεις είναι δυο: μια του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια και μια του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Πάνω από 1.000 οι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Κλαυθμώνος

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έδωσε το παρών και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. “Αν δεν τελειώσουμε αυτή τη στιγμή το χαράτσι, θα ακολουθήσουν κι άλλα”, είπε η κα Παπαρήγα.

Και θεατρικό από τα μέλη του ΠΑΜΕ
Λίγο μετά τις 11:00 έκλεισε η οδός Σταδίου.
Μέλη του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας στην πλατεία Κλαυθμώνος
Στους δρόμους και οι συνταξιούχοι
Ζητούν ξανά τα αυτονόητα

Αλλά δυστυχώς δεν τους ακούει κανείς
Κάτω η κυβέρνηση, έξω η τρόικα ζητάει το ΠΑΜΕ

Ποιοι απεργούν σήμερα
Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αποφάσισαν να ακινητοποιήσουν τους συρμούς για 24 ώρες, ενώ τα υπόλοιπα ΜΜΜ θα κινηθούν από κάποια ώρα και μετά.

Τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού ξεκίνησαν στις 09:00 και θα σταματήσουν ξανά στις 21:00.

Τα λεωφορεία έμειναν ακινητοποιημένα από τις 05:00 ως τις 07:30 και τα δρομολόγια θα σταματήσουν πάλι από τις 22:00 ως τη λήξη της βάρδιας. Από τις 07:00 έως τις 22:00 κυκλοφορούν τα τρόλεϊ και από τις 09:00 έως τις 22:00 το τραμ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα κάνουν τρίωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 13:00, ενώ ο Προαστιακός δεν κινήθηκε από τις 05:00 έως τις 07:00, ενώ στάσεις θα γίνουν από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 22:00 μέχρι τη λήξη της βάρδιας.

Προβλήματα θα υπάρξουν και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αφού πέντε ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία.

Καλό θα είναι οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν, να επικοινωνούν πριν από την αναχώρησή τους με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Με 48ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από τις 06:00 της Τρίτης έως τις 06:00 της Πέμπτης μετέχουν οι ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ.

Με πλειοψηφία 14-9 ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας αποφάσισε διήμερη παράταση της αποχής και για την Τετάρτη και την Πέμπτη, 18 και 19 του μήνα. Σήμερα, συνέρχεται η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων για να αποφασίσει εάν θα παραταθεί ή όχι πανελλαδικά η αποχή των δικηγόρων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

NewsIt.gr: Γιατί δεν απεργούμε

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

“Δένουν” τα πλοία για 24 ώρες

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε