Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Στον αέρα ακόμη η βαθμολόγηση των Πανελλαδικών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Στο “κενό” βρίσκεται ακόμη η διαδικασία της βαθμολόγησης των πανελλαδικών εξετάσεων με τους καθηγητές βαθμολογητές να απέχουν από τα καθήκοντα τους.

 

Φόρμουλα για να δοθούν σύντομα οι αποζημιώσεις στους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων αναζητά το υπουργείο Παιδείας. Η βαθμολόγηση των γραπτών έχει παγώσει μέχρι αύριο, Τρίτη, οπότε η ΟΛΜΕ θα επανεκτιμήσει την κατάσταση.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης θα συνεδριάσει ξανά για να αποφασίσει αν θα προτείνει τη συνέχιση ή όχι της αποχής από τη βαθμολόγηση των γραπτών, ενώ δεν λείπουν και φωνές εντός της ΟΛΜΕ που εισηγούνται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με «μπλοκάρισμα» της επιτήρησης στις εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων που ξεκινούν στις 24 Ιουνίου και συμμετέχουν περίπου 30.000 υποψήφιοι.
 
Σύμφωνα πάντως με εκτιμήσεις του υπουργείου Παιδείας, η ανακοίνωση των βαθμολογιών δεν θα καθυστερήσει σημαντικά, καθώς η βαθμολόγηση έχει πλέον ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της και καθυστερήσεις εντοπίζονται μόνο σε ορισμένα βαθμολογικά κέντρα σε Αττική, Αχαΐα και Β. Ελλάδα.
 
Ο υφυπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος βρίσκεται σε διαρκείς συνεννοήσεις με το υπουργείο Οικονομικών, επιχειρώντας να βρεθεί φόρμουλα άμεσης καταβολής των αποζημιώσεων στους εκπαιδευτικούς και το πολύ σε δύο συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις, αντί σε περισσότερες και μέχρι τον Νοέμβριο, όπως εισηγούνταν αρχικά τα στελέχη του οικονομικού υπουργείου.
 
Οι εκπαιδευτικοί, πάντως, εκφράζουν την έντονη αγανάκτησή τους και διατυπώνονται καταγγελίες για εμπαιγμό, δεδομένου ότι οι καθηγητές, όπως υποστηρίζουν, είχαν λάβει διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Παιδείας ότι μετά τις μειώσεις μισθών και επιδομάτων που υπέστησαν, τουλάχιστον οι αμοιβές τους για τις εξετάσεις θα κινούνταν στα περσινά επίπεδα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε