Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στον αέρα η βαθμολόγηση των γραπτών των Πανελλαδικών

Στον αέρα η βαθμολόγηση των γραπτών των Πανελλαδικών

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους καλεί τους βαθμολογητές των Πανελλαδικών η ομοσπονδία των καθηγητών.

‘Οπως υποστηρίζει- δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τις αμοιβές των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στη διαδικασία των Πανελλαδικών.

Η ΟΛΜΕ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για «αθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων του υπουργείου προς τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς» και ζητεί να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές. Από το υπουργείο Παιδείας επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς η κοινή υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί και εκκρεμεί η έκδοση του ΦΕΚ.

Η απόφαση, πάντως, της ομοσπονδίας να καλέσει από χθες τους βαθμολογητές σε αποχή μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα με τις πληρωμές ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στη διαδικασία της βαθμολόγησης που δεν έχει ολοκληρωθεί για όλα τα μαθήματα (υπολογίζεται ότι έχει βαθμολογηθεί πάνω από το 50% των γραπτών). 

Αν, δηλαδή, υλοποιηθεί η πρόταση από ένα μεγάλο μέρος των εκπαιδευτικών, τότε θα καθυστερήσει η παράδοση των βαθμολογημένων γραπτών και κατ’ επέκταση η ανακοίνωση των βαθμολογικών στοιχείων από το υπουργείο Παιδείας, που προγραμματίζεται για το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε