Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Στον αέρα το χαράτσι – Τι απαντά η ΔΕΗ

Στον αέρα το χαράτσι – Τι απαντά η ΔΕΗ

– Ο επόμενος λογαριασμός θα έχει χαράτσι;
– Τι να κάνουν όσοι τους έχει έρθει το μπουγιουρντί, να πληρώσουν ή όχι;
– Θα κόβουν το ρεύμα σε όσους δεν πληρώσουν το τέλος ακινήτων;
– Τι απαντά στο Newsit υψηλόβαθμο στέλεχος της ΔΕΗ

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας έκρινε παράνομη την είσπραξη του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ τινάζοντας στην ουσία στον αέρα τον τρόπο είσπραξης του χαρατσιού.  (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση)

Από χθες πολλά γραφτηκαν και ακόμα περισσότερα ακούστηκαν με αποτέλεσμα οι καταναλωτές να μη ξέρουν τι να κάνουν, να πληρώσουν ή όχι;

Ανωτέρο στέλεχος της ΔΕΗ απαντά σε αυτό το ερώτημα λέγοντας πως “είναι προσωπική απόφαση του καταναλωτή εάν θα πληρώσει ή όχι και το τέλος ακινήτων μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Οποιος δε θέλει να το πληρώσει πηγαίνει σε ένα υποκατάστημα μας και καταβάλει μόνο το αντίτιμο του λογαριασμού της ΔΕΗ δίχως να πληρώσει το λεγόμενο χαράτσι”.

Στο ερώτημα εάν στον επόμενο λογαριασμό θα περιλαμβάνεται το χαράτσι ή όχι καθώς η δικαστική απόφαση απαγορεύει στη ΔΕΗ ακόμα και να αναγράφει το ποσό για το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς που εκδίδει το στέλεχος της ΔΕΗ πετάει το μπαλάκι στην πολιτεία και απαντά “αυτό είναι θέμα της πολιτείας να το αποφασίσει. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τη νομοθεσία. Και η νομοθεσία εως τώρα μας επιβάλλει να αναγράφουμε το τέλος ακινήτων στους λογαριασμούς μας. Εάν αλλάξει η νομοθεσία εμείς θα τη σεβαστούμε απολύτως”.

Οσο για τον εαν θα κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ ή όχι σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι η απάντηση από την πλευρά της εταιρίας ειναι ξεκάθαρη “εμείς ουδέποτε έχουμε κόψει το ρεύμα σε καταναλωτή που οφείλει μόνο το τέλος ακινήτων. Για να κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα θα πρέπει να υπάρχουν ανεξόφλητες οφειλές που έχουν να κάνουν με το αντίτιμο του ρεύματος και όχι με το λεγόμενο χαράτσι”.

Το μπαλάκι τώρα βρίσκεται στο γήπεδο του Υπουργείου Οικονομικών το οποίο θα πρέπει άμεσα να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με το χαράτσι καθως εάν κάποιος δεν το πληρώσει το τέλος ακινήτων αυτό βεβαιώνεται στην εφορία σαν ανεξόφλητη οφειλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παράνομo το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, αλλά κανείς δεν γλιτώνει την πληρωμή του

Πρωτοδικείο: Παράνομη η είσπραξη του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ

«Φοροφυγάς ο Τσίπρας γιατί δεν πλήρωσε το χαράτσι»

Καταγγελίες Φωτόπουλου για το ποιοι δεν πληρώνουν χαράτσι




Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε