Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στον Εισαγγελέα για τα επεισόδια στην πορεία

Προσαγωγές στο Πεδίον του Άρεως ΦΩΤΟ NEWSIT

Επτά άτομα θα οδηγηθούν την Τετάρτη στον εισαγγελέα για τα επεισόδια κυρίως στα Εξάρχεια.

Οι πέντε από τους συλληφθέντες κατηγορούνται ότι ήταν σε ομάδα που επιτέθηκε με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε αστυνομικούς της ομάδας ΔΕΛΤΑ στην οδό Μπουμπουλίνας.

Δεκατέσσερις τραυματίες αστυνομικοί, τρεις τραυματίες πολίτες και περισσότερες από 250 προσαγωγές καταγράφηκαν στο περιθώριο της πορείας για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 20.000 διαδηλωτές.

Η κάθε άλλο παρά διακριτική αστυνομική παρουσία έφερε μέτριας έκταση συμπλοκές με ομάδες του αντιεξουσιαστικού μπλοκ που αριθμούσε περίπου 2.000 άτομα. Λίγο νωρίτερα ένας νεαρός είχε συλληφθεί στην οδό Ακαδημίας έξω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, έχοντας στην κατοχή του ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό, κροτίδες και σπίρτα.

Η αρχή της έντασης σημειώθηκε λίγο μετά το ξενοδοχείο Χίλτον όπου ομάδα νεαρών εκτόξευσε πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες απάντησαν με περιορισμένη ρίψη δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Παρόμοιο σκηνικό και έξω από την Αμερικανική Πρεσβεία με μικρότερης έκτασης επεισόδια. Αντίστοιχες συμπλοκές καταγράφηκαν στη συμβολή της Λ. Κηφισίας με την Λ. Αλεξάνδρας, ενώ αυτές επεκτάθηκαν έξω από το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου κάποιοι άνδρες των ΜΑΤ προέβησαν σε προσαγωγές, κίνηση που άναψε το ήδη τεταμένο κλίμα. 

Δείτε αποκλειστικά στο NewsIt.gr ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από τις δεκάδες προσαγωγές.

Έξω από το Εφετείο και ενώ είχε προηγηθεί η επίδειξη αστυνομικής δύναμης με την παρουσία δεκάδων μοτοσυκλετιστών της ομάδας «Ζ» και «Δ», μια ομάδα μοτοσυκλετιστών της αστυνομίας δέχθηκε την σφοδρή επίθεση ομάδας νεαρών που κατόρθωσε να τους ρίξει από τις μοτοσυκλέτες και να τους προπηλακίσει.

Οι μικροσυμπλοκές και το κυνηγητό εξελισσόταν σε όλο το μήκος της Λ. Αλεξάνδρας έως το Πεδίο του Άρεως όπου οι αστυνομικές δυνάμεις εγκλώβισαν στην οδό Σπύρου Τρικούπη δίπλα από το θέατρο ΠΑΡΚ, μια ομάδα περίπου 150 ατόμων.

Κατά τη διάρκεια του εγκλωβισμού τραυματίστηκαν δύο άτομα από τις αστυνομικές δυνάμεις και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια ακολούθησε η προσαγωγή τους με αστυνομικά λεωφορεία στο αστυνομικό μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας για την σήμανσή τους.

Δικηγόροι και συγγενείς των προσαχθέντων βρέθηκαν έξω από το αστυνομικό κτίριο για την νομική και ψυχολογική τους υποστήριξη.

Το μεσημέρι δημιουργήθηκε ένταση στη Θεσσαλονίκη με πετροπόλεμο και τρεις νεαρούς να καταλήγουν στο νοσοκομείο. Δείτε σχετικό βίντεο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε