Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Στον εισαγγελέα καραμπινάτο σκάνδαλο στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Προσλήψεις ημετέρων, αργομισθίες αλλά και απευθείας αναθέσεις αποκαλύπτει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης. Σήμερα το έστειλε ο Γερουλάνος στον εισαγγελέα.

Ακόμα ένα σκάνδαλο ήρθε στο φως με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος μετά την απόφαση του υπουργού Πολιτισμού να το στείλει στον εισαγγελέα.

Αφορά την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης τα τελευταία πέντε χρόνια έγινε σωρεία προσλήψεων με αδιαφανή κριτήρια αλλά και απευθείας αναθέσεις.

 
Η Εταιρία πραγματοποιούσε συμβάσεις με αδιαφανή κριτήρια τόσο ως προς την ανάγκη όσο και ως προς τον τρόπο επιλογής των αντισυμβαλλομένων. 

Πιο αναλυτικά:  

• Διαπιστώθηκε ότι η Εταιρία συχνά κατέφευγε στην απασχόληση φυσικών προσώπων με συμβάσεις έργου οι οποίες γίνονταν με απευθείας αναθέσεις, επικαλούμενη επείγουσες ή εξειδικευμένες ανάγκες ενώ κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε.
 
• Τα τελευταία 5 χρόνια η ΕΤΑ συνεργάστηκε με 36 δικηγορικά γραφεία και με 19 δικηγόρους με ανάθεση εξωδίκου έργου ορισμένου χρόνου εκτός από τους δικηγόρους που εργάζονταν σ’ αυτή. Για τους τελευταίους μάλιστα, το πόρισμα ανέφερε ότι από το 2005 τίθεται ζήτημα εγκυρότητας ως προς τις προσλήψεις τους.
 
• Εντοπίστηκαν στοιχεία κακοδιαχείρισης όπως για παράδειγμα στο υποκατάστημα της Αιδηψού όπου τρία πρόσωπα που προσελήφθησαν το καλοκαίρι του 2009 δεν είχαν εμφανιστεί στο υποκατάστημα μέχρι την ημερομηνία που έγινε ο έλεγχος, ούτε είχαν παραδώσει έργο ενώ αμείβονταν κανονικά.
 
• Έγιναν προσλήψεις διευθυντών που δεν κατείχαν τα απαιτούμενα ειδικά προσόντα πρόσληψης.
 
• Το 2009 έγινε αύξηση των μισθών σε πολλά υποκαταστήματα της ΕΤΑ. Σημειώνεται οτι σε τρία υποκαταστήματα το κόστος της μισθοδοσίας είναι αντίστοιχα 11, 12 και 38 φορές μεγαλύτερο!
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε