Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Στον εισαγγελέα τα golden boys με τις χρυσές αμοιβές και τα ταξίδια με έξοδα… των ΕΛ.ΤΑ

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Το όργιο σπατάλης από το 2004 ως το 2009 στα ΕΛ.ΤΑ. παίρνει το δρόμο της Δικαιοσύνης. Ήδη άνοιξαν οι φάκελοι 84 ατόμων με υπέρογκες αμοιβές…

“Χθες, χαρακτήρισα, ως παράδειγμα κακοδιαχείρησης και φαυλότητας, τον ΟΣΕ. Να προσθέσω, σήμερα, ότι τέτοιο παράδειγμα είναι και τα ΕΛΤΑ”, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, με αφορμή και σημερινά δημοσιεύματα για ατασθαλίες την περίοδο 2004-2009. 

“Αυτά που πρέπει να κάνουμε, τα κάνουμε, κάνουμε αλλαγές και αποδίδουμε ευθύνες και όπου χρειάζεται, παρεμβαίνει ο εισαγγελέας”, είπε ο κ. Ρέππας και πρόσθεσε: «δόθηκαν εντολές στον πρόεδρο των ΕΛΤΑ να πάρει γρήγορες αποφάσεις. Πάφθηκε στέλεχος του Οργανισμού. Η έρευνα συνεχίζεται. Δυστυχώς, αυτό είναι το πρόβλημα του κράτους και του Δημοσίου και πρέπει να δίνουμε λύσεις”.

Εκατομμύρια ευρώ φαίνεται ότι έκαναν φτερά σε… καλλυντικά, ταξίδια με διαμονή σε πολυτελή κέντρα στην Αράχοβα, το Καρπενήσι και άλλα χειμερινά κέντρα, ενώ υπάρχουν στοιχεία και για απευθείας αναθέσεις έργων, ακόμη και στη Siemens.

Έχει ήδη απομακρυνθεί ένα στέλεχος των ΕΛ.ΤΑ και σύντομα θα πάρουν το δρόμο της Δικαιοσύνης οι υποθέσεις και άλλων προσώπων, ενώ ο πρόεδρος των ΕΛ.ΤΑ δηλώνει πως μέσα σε πέντε χρόνια ο οργανισμός από κέρδη επτά εκατομμυρίων εμφάνισε ζημιά 37 εκατομμυρίων!

Τώρα γίνονται φύλλο και φτερό τα στοιχεία 80 υπαλλήλων με υπέρογκες αμοιβές για να διαπιστωθεί ποιο ήταν το αντικείμενό τους και γιατί είχαν τόσο υψηλές αμοιβές, ενώ παράλληλα γίνεται έλεγχος όλων των διαγωνισμών και των αναθέσεων έργων των ΕΛ.ΤΑ για να διαπιστωθούν αν έγιναν όλα νόμιμα.

Όπως όλα δείχνουν όμως πως μέσα σε πέντε χρόνια έκαναν φτερά περί τα 60 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το αποθεματικό, ενώ ταυτόχρονα κάποιοι έκαναν ταξίδια, εκδηλώσεις και αγόραζαν… καλλυντικά χρεώνοντας τα ΕΛ.ΤΑ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε