Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Στον έλεγχο του ΑΣΕΠ οι προσλήψεις ανέργων από τις ΜΚΟ

Στον έλεγχο του ΑΣΕΠ οι προσλήψεις ανέργων από τις ΜΚΟ

Από τον Δεκέμβριο ξεκινά η διαδικασία, μέσω του ΑΣΕΠ, του κοινωφελούς προγράμματος του υπουργείου Εργασίας.

Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο και αφορά την εποχική απασχόληση 55.000 ανέργων σε δήμους μέσω της πρόσληψής τους από Μη Κυβερνητικές οργανώσεις, σωματεία και ιδρύματα.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο όταν ανακοινώθηκε είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα τις αντιπολίτευσης αλλά και φορείς.

Σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Mega, για το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας πρόσληψης ανέργων από ΜΚΟ την όλη ευθύνη για τις προκηρύξεις, τα κριτήρια, τα αποτελέσματα, την όλη διαδικασία αλλά και τις ενστάσεις τον υποψηφίων θα έχει το ΑΣΕΠ.

Συνολικά θα προσληφθούν 55.000 άνεργοι υπογράφοντας συμβάσεις έργου για 5 μήνες λαμβάνοντας 625 ευρώ το μήνα με ασφάλιση.

Επίσης, υπό τον πλήρη έλεγχο και την επίβλεψη του ΑΣΕΠ θα ξεκινήσει από τις αρχές του χρόνου και το πρόγραμμα του υπουργείου Εσωτερικών που αφορά απασχόληση 100.000 ανέργων από δήμους, για μικρά τεχνικά έργα, λαμβάνοντας 135 ημερομίσθια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γραπτές εξετάσεις για την επιλογή προϊστάμενων στο Δημόσιο

Από 28/11 αποχωρεί το πρώτο κύμα δημοσίων υπαλλήλων – Έρχεται μεγάλο μαχαίρι και στον στενό δημόσιο τομέα με δεκάδες καταργήσεις φορέων

Στενός συνεργάτης της Διαμαντοπούλου με ΜΚΟ – Τι απαντά ο ίδιος στο Νewsit

Πόσα λεφτά μοίρασε η ΝΔ σε 707 ΜΚΟ – Αναλυτικά ο κατάλογος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε