Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι επισκέφθηκαν το πρωί  το Προεδρικό Μέγαρο, καθώς οι πόρτες άνοιξαν για το κοινό.

Ο πανέμορφος κήπος άνοιξε για τους πολίτες μετά απο εντολή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα σπάνια φυτά που φιλοξενούνται στα περίπου 25 στρέμματα. Αξιωσημείωτο είναι οτι στον κήπο υπάρχουν περιπου 140 είδη φυτών αλλά και κυπαρίσια που ξεπερνούν τον έναν αιώνα ζωής.

Στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου, ο Πρόεδρος δεξιωνόταν, στις 24 Ιουλίου κάθε χρόνο, την πολιτική, στρατιωτική και πνευματική ηγεσία της χώρας, για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Ελλάδα το 1974. Απο τον ππερασμένο χρόνο ο Κάρολος Παπούλιας άλλαξε το χαρακτήρα του εορτασμού, με μιά λιτή δεξίωση, το μεσημέρι, εντός του Μεγάρου. 

Οι κήποι, που ανοίγουν πρώτη φορά για το κοινό, είναι όπως και το οικοδόμημα, σχεδιασμένοι από τον αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλερ.

Οι πόρτες θα είναι ανοικτές για τους πολίτες  κάθε Κυριακή -εκτός απο τις αργίες- απο τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και η είσοδος γίνεται απο την οδό Βασ. Γεωργίου Β’.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε