Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Σχεδόν 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για κοπές δέντρων και απάντληση υδάτων – Παραμένουν τα προβλήματα στα λιμάνια

Σχεδόν 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για κοπές δέντρων και απάντληση υδάτων – Παραμένουν τα προβλήματα στα λιμάνια

– 98 κλήσεις στην Πυροσβεστική έως τις 06:00 το πρωί
– Χιόνια αναμένονται το Σαββατοκύριακο στα ορεινότερα σημεία της ηπειρωτικής χώρας
– Παραμένει σε υψηλά επίπεδα η θερμοκρασία
– Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Χάλασε για τα καλά ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες να “πνίγουν” τη χώρα τις τελευταίες ώρες!

Το σκηνικό αναμένεται να διατηρηθεί έως τα μέσα της εβδομάδας, ενώ οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο είναι η Δυτική Ελλάδα, η ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.

Την Παρασκευή ο καιρός προβλέπεται με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αλλά από το βράδυ ο καιρός θα επιδεινωθεί περαιτέρω επηρεάζοντας το Ιόνιο, τα δυτικά, τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Χιόνια αναμένονται μόνο στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας, ενώ οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση.

Η νύχτα δεν ήταν εύκολη. Από τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής η Πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά 98 κλήσεις. Οι 39 αφορούσαν κοπές δέντρων, οι 24 την απάντηληση υδάτων και οι 9 αφαιρέσεις αντικειμένων. 21 οχήματα και 82 πυροσβέστες ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο λόγω του καιρού και ισχυρών ανέμων, κλειστές παραμένουν από το πρωί οι γραμμές για τη Σαλαμίνα από Πειραιά και Πέραμα. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

Το βράδυ της Πέμπτης, η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε πολλά προβλήματα ακόμα και στην Αττική. Δεκάδες δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμάρρους, ενώ η Πυροσβεστική έχει δέχτηκε 30 κλήσεις για πλημμύρες σε υπόγειες κατοικίες και 30 κλήσεις για πτώσεις δέντρων. 

Μεγάλη ταλαιπωρία, για τους επιβάτες πτήσεων στο αεροδρόμιο ”Ν. Καζαντζάκης”, όπου πτήσεις ακυρώθηκαν και δεκάδες επιβάτες με προορισμό Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εγκλωβίστηκαν καθώς τα αεροσκάφη ήταν αδύνατο να προσγειωθούν.

Στον Αγιο Βασίλειο της Πάτρας οι κάτοικοι αποκλείστηκαν. Η οδος Μεγάλου Αλεξάνδρου μετετράπηκε σε χείμαρρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΙΑ

ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΕ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΕΒΕΖΑ

Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε στον Πύργο, ανεμοστρόβιλος ο οποίος έκοψε κολώνες της ΔΕΗ κυριολεκτικά στη μέση, κατέστρεψε σκεπές, αλλά υπήρξε διακοπή ρεύματος σε πολλά χωριά του νομού.

Ο ανεμοστρόβιλος που βγήκε από την θάλασσα και σάρωσε στην κυριολεξία πολλά θερμοκήπια προκαλώντας καταστροφές, “χτύπησε” την περιοχή της βιομηχανικής ζώνης στην Πρέβεζα. Συνεργεία του δήμου βρέθηκαν στα σημεία των καταστροφών και επιδόθηκαν σε μια μάχη με τον χρόνο προκειμένου να καθαρίσουν τους δρόμους αφού συνεχώς προέκυπταν και νέα περιστατικά.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων, που εκδηλώνονται κατά περιόδους σε διάφορες περιοχές της χώρας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει δώσει στις Υπηρεσίες Τροχαίας τις απαραίτητες εντολές και κατευθύνσεις, ώστε να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν ενισχυμένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης και οδικής ασφάλειας, σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ 300 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Παραμένουν τα προβλήματα στα λιμάνια λόγω ανέμων

Πάτρα: Αποκλείστηκαν οικογένειες στον Άγιο Βασίλειο – Πλημμύρισε δρόμος

Πρέβεζα:Ανεμοστρόβιλος σάρωσε την παραλιακή – Φωτό και βίντεο!

Κακοκαιρία: Οδηγίες της τροχαίας για τους οδηγούς

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε