Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Σχολεία: Πρώτο κουδούνι με κόντρα για τα κενά!

Σχολεία

Απ’ τη μια το υπουργείο το οποίο λέει ότι για πρώτη φορά όλα τα βιβλία, αλλά και όλες οι προσλήψεις αναπληρωτών έγιναν πριν ανοίξουν τα σχολεία και από την άλλη οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών που λένε ότι υπάρχουν χιλιάδες κενά.

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινάει σήμερα. Περισσότερα από 500.000 παιδιά κάθονται και πάλι στα θρανία και… παραδοσιακά, μαζί με το πρώτο κουδούνι υπάρχει και η κόντρα διδασκόντων υπουργείου Παιδείας για τα κενά.

Το υπουργείο λέει ότι οι προσλήψεις αναπληρωτών έγιναν και ότι δεν θα υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα, ωστόσο οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών λένε ότι τα κενά φτάνουν ακόμη και τις 6.000.

Μάλιστα οι εκπαιδευτικοί λένε ότι το υπουργείο δεν δίνει τις τελικές λίστες με τις προσλήψεις και απαιτούν να γίνουν εδώ και τώρα περισσότερες προσλήψεις.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Θανάσης Κικινής λέει ότι Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προσπαθεί να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα απόλυτης κανονικότητας εστιάζοντας στη έγκαιρη, πράγματι, πραγματοποίηση προσλήψεων 10.000 αναπληρωτών, κάτι για το οποίο είχε δεσμευτεί στη συνάντηση με τη Δ.Ο.Ε. στις 10 Αυγούστου. Τα 14.000 κενά (σύμφωνα με τα κενά που έδωσαν οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης) απέχουν πολύ από το να καλυφθούν (4.000 ακόμα προσλήψεις).

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος υπογραμμίζει ότι υπάρχουν χιλιάδες κενά καθηγητών και στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών που πραγματοποιήθηκαν, επισημαίνοντας ότι νέα κενά θα προκύψουν τον Οκτώβριο με μετατάξεις και αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα Πανεπιστήμια. «Το υπουργείο Παιδείας έχει μειώσει τομείς και ειδικότητες στα Επαγγελματικά Λύκεια ώστε να περιοριστεί η εικόνα των κενών, έχει καταργήσει τμήματα ξένων γλωσσών στα Γυμνάσια, ενώ έχει καθυστερήσει τις αποσπάσεις στα πανεπιστήμια και εκκρεμούν και 400 μετατάξεις εκπαιδευτικών με αυξημένα προσόντα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που αναμένεται να γίνουν στο τέλος Σεπτεμβρίου».

Παραδοσιακά σήμερα οι πολιτικοί θα βρεθούν σήμερα στα σχολεία για τον Αγιασμό. Ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου θα επισκεφθεί, για τον αγιασμό, το δημοτικό σχολείο Πέρδικας στην Αίγινα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος θα παραστεί στον αγιασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Αναργύρων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις