Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

“Συγκατοικώ, συστεγάζομαι, ενοικιάζω” η δράση των Atenistas

“Συγκατοικώ, συστεγάζομαι, ενοικιάζω” η δράση των Atenistas

«Συγκατοικώ, Συστεγάζομαι, Ενοικιάζω» ονομάζεται η δεύτερη δράση που διοργάνωσαν σήμερα το μεσημέρι οι “Atenistas” που έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή μεταξύ τους κατοίκους της Αθήνας που επιθυμούν να βρουν συγκάτοικο, να συστεγαστούν στο ίδιο γραφείο με άλλους επαγγελματίες ή να ενοικιάσουν σπίτι.

Σύμφωνα με τους Atenistas,οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως “μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Αθήνας που αγαπούν την πόλη τους” η ιδέα απλή:

– Έχεις σπίτι και ψάχνεις συγκάτοικο;

– Δεν έχεις και ψάχνεις κάποιον να νοικιάσετε μαζί;

– Θες να μοιράσεις τα έξοδα του γραφείου και να συστεγαστείς με άλλον επαγγελματία;

-Έχεις κάποιο σπίτι ή χώρο προς ενοικίαση και θες να τον παρουσιάσεις σε υποψήφιους ενοικιαστές;

Εάν, λοιπόν, ψάχνεις απάντηση σε κάποιο από τα παραπάνω ερωτήματα μπορείς ίσως να τη βρεις μέσα από τη δράση των Atenistas.

«Είναι η δεύτερη φορά που το κάνουμε, διότι η συγκεκριμένη δράση είχε μεγάλη ζήτηση» λέει στο ΑΜΠΕ ο εκ των δημιουργών της οργάνωσης κ. Τ. Χαλκιόπουλος. Το διαφορετικό στοιχείο που φέρνουν οι Atenistas στην αναζήτηση συγκάτοικου, ενοικιαστή ή συνεργάτη είναι η προσωπική επαφή, εξηγεί ο κ. Χαλκιόπουλος. «Γνωρίζονται οι άνθρωποι μεταξύ τους, βλέπουν με ποιους συμπαθιούνται περισσότερο και με αυτούς προσπαθούν να κάνουν κάτι».

Η προαγωγή της κοινωνικής δράσης μέσα από τη διαπροσωπική σχέση είναι εξάλλου ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της οργάνωσης που είναι ιδιαίτερη δημοφιλής μεταξύ των νέων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ραντεβού σε όσους ψάχνουν συγκάτοικο δίνουν το Σάββατο οι Atenistas

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε