Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Συγκέντρωση δικαστικών στο Εφετείο στις 12:30 – Κλειστά σήμερα τα δικαστήρια

Συγκέντρωση δικαστικών στο Εφετείο στις 12:30 – Κλειστά σήμερα τα δικαστήρια

Με… λουκέτο και απεργία ξεκινάει σήμερα το δικαστικό έτος, αφού δικαστές και εισαγγελείς απέχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας ενόψει των νέων μειώσεων στους μισθούς τους.

Πρώτοι αποφάσισαν να «κατέβουν» σε απεργία οι δικαστές και στη συνέχεια συντάχθηκαν και οι εισαγγελείς. Στις 12:30, μάλιστα, έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο Εφετείο.

Οι τελευταίοι αποφάσισαν την διακοπή των συνεδριάσεων όλων των ποινικών δικαστηρίων (10 π.μ. έως 3 μ.μ.) από σήμερα Δευτέρα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου.

Στο διάστημα αυτό, δε θα υποβάλλουν εισαγγελικές προτάσεις προς τα δικαστικά συμβούλια (εξαιρούνται οι περιπτώσεις προσωρινά κρατούμενων, υποθέσεις που τίθεται θέμα παραγραφής, κ.λπ.), δε θα ολοκληρώνουν τις δικογραφίες που είναι στο στάδιο της προδικασίας (ανακρίσεις, κ.λπ.) και δε θα αρχειοθετούν υποθέσεις.

Ακόμη, θα σταματούν να εργάζονται πλέον στο σπίτι τους και θα εργάζονται μόνο στις Εισαγγελίες και μέσα στο προβλεπόμενο ωράριο, ενώ σταματούν να ασχολούνται και με εξωδικαστηριακές δραστηριότητες (γήπεδα, κ.λπ.).

Επίσης, θα προσφύγουν στο μισθοδικείο αλλά και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για το ζήτημα της μείωσης των αποδοχών τους, ενώ θα ζητήσουν από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να λάβουν αποφάσεις για τις νέες μειώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Παραλύουν” τα δικαστήρια όλης της χώρας

Προς νέες κινητοποιήσεις η ΟΛΜΕ-Αντιδράσεις και στα ΑΕΙ για τα οικονομικά μέτρα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε