Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων στο κέντρο της Αθήνας

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

“Έμφραγμα” στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας από τη συγκέντρωση και την πορεία των συνταξιούχων στο υπουργείο Εργασίας.

Οι συνταξιούχοι πραγματοποιούν παναττικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή των ενώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ ΤΑΕ και ΠΣΣ Νομικών διαδηλώνοντας ενάντια στη «συμφωνία» και τα νέα μέτρα που υποστηρίζουν ότι φέρνει εναντίον τους.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης «τα μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε αυτά που έχουν ήδη κάνει τη ζωή μας αφόρητη είναι καταστροφικά γιατί θα σαρώσουν ό,τι έχει απομείνει. Οι συντάξεις μας μετατρέπονται ουσιαστικά σε κοινωνικά προνοιακά βοηθήματα».

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν, όπως αναφέρουν και σε επιστολή που απέστειλαν στην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου: α) Την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, το ΕΚΑΣ, τα μερίσματα. β) Την επαναφορά των δώρων, 13ης και 14ης σύνταξης. γ) Τις παροχές στη δημόσια υγεία. δ) Άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν. ε) Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών φορομπηχτικών νόμων και ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Όπως αναφέρουν στις ομιλίες τους οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, δεν πρόκειται να νομιμοποιηθεί στη συνείδησή τους κανένα αντεργατικό αντιλαϊκό μέτρο που έχει ψηφιστεί και ότι για όλα αυτά θα βρίσκονται συνεχώς στο δρόμο του αγώνα.

Οι συνταξιούχοι με τη συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά κατευθύνθηκαν προς το υπουργείο Εργασίας.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε