Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Συγκέντρωση ΠΟΕ ΟΤΑ έξω απο το Δημαρχείο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

Συγκέντρωση ΠΟΕ ΟΤΑ έξω απο το Δημαρχείο της Αθήνας – ΦΩΤΟ

Περίπου 200 εργαζόμενοι, μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ έχουν συγκεντρωθεί έξω απο το Δήμο Αθηναίων, όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απο το Δημαρχείο της Αθήνας πραγματοποιούν περίπου 200 εργαζόμενοι, μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ, αντιδρώντας στη διάταξη για τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις.

 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης μιλώντας το πρωί στον ΒΗΜΑ FM ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμιά λίστα εργαζομένων προς διαθεσιμότητα και προσέθεσε πως στο δημοστικό συμβούλιο “θα υπάρξει ένα πολύ σφοδρό κείμενο καταδίκης αυτών των διατάξεων και θα συμπαρασταθούμε στους εργαζόμενους μέχρι το τέλος, ακόμα και δικαστικά. Ο δήμος θα είναι δίπλα τους ακόμα και στο δικαστήριο”. Ο Δήμαρχος ΑΘηναίων πρόσθεσε πως “εάν ξεκινήσει η διαδικασία της διαθεσιμότητας, για περίπου 60 έως 100 άτομα σε σύνολο 10.000 εργαζομένων, θα δημιουργήσει προβλήματα σε υπηρεσίες, όπως αυτή της καθαριότητας”.

Το πρωι ο Δήμαρχος είχε άτυπη συνάντηση με εκπροσώπους του Συνδικάτου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ).
Σύμφωνα με τον Σ. Σταυριανίδη, μέλος του ΣΕΔΑ, «ήδη από τις αρχές του 2011 υπάρχουν κενά. Εάν ληφθούν υπόψη και οι συνταξιοδοτήσεις που μεσολάβησαν είναι εμφανές ότι υπάρχουν σοβαρά κενά σε οργανικές θέσεις διοικητικών. Αυτή τη στιγμή τίθενται σε διαθεσιμότητα κι άλλοι υπάλληλοι με συνέπεια να μην μπορούν σε λίγο καιρό να λειτουργήσουν καίριες υπηρεσίες του δήμου”.

Διαβάστε
Η στιγμή της επίθεσης στον Γερμανό πρόξενο – Μπαλασόπουλος: Βάλτε τον Φούχτελ σε αεροπλάνο – Ξύλο και σε μέλη της Γερμανικής αντιπροσωπείας!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε