Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα από συμβασιούχους του Δημοσίου

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Για τη μη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου από την ελληνική Δικαιοσύνη διαμαρτύρονται οι συμβασιούχοι
Τι λέει στο Newsit ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συντονιστικου Οργάνου Συμβασιουχων

Ραντεβού για τις  έξι το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος όπου θα πραγματοποιήσουν συμβολική σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, δίνουν οι συμβασιούχοι stagers, ορισμένου χρόνου και έργου.
Τα μέλη του Συντονιστικού, σε ανακοίνωσή τους, αφού υπενθυμίζουν τη δικαστική πορεία που έχουν ακολουθήσει οι συμβασιούχοι στον Άρειο Πάγο, αναφέρονται στην τελευταία δίκη η οποία έγινε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στις 20 Ιανουαρίου 2011, κατά την οποία ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ι.Τέντες και ο αρεοπαγίτης, Α.Δουλγεράκης, εισηγήθηκαν τη μη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Όπως δήλωσε στο newsit, o Γιάννης Σφυράκης,  Εκπρόσωπος Πανελληνίου Συντονιστικού  Οργάνου Συμβασιούχων:
“Στη σημερινή διαμαρτυρια συμμετέχουν όλοι οι συμβασιούχοι, είτε ειναι stager, είτε συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου είτε είναι με σύμβαση έργου. Στέλνουμε ένα μήνυμα στην εκτελεστική εξουσία να σταματήσει να ασκεί πιέσεις στη δικαστική εξουσία η οποία καλείται να κρίνει για ακόμη μια φορά το εργασιακό μέλλον των συμβασιούχων. Το αρνητικό είναι ότι επανέρχεται το θέμα μας ενώ θα έπρεπε να έχει λυθεί σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Αρείου Πάγου του 2006. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί ο Αρειος Πάγος έχει συζητήσει ξανά το θέμα 4 φορές και δεν μπορεί να καταλήξει σε μια οριστική απόφαση. Εμείς δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα μας και λέμε πως θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας”

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ NEWSIT o κ.Σφυράκης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε