Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Σύγχρονο “Κωσταλέξι” στην Κύπρο

Σύγχρονο “Κωσταλέξι” στην Κύπρο

Νεαρή γυναίκα ζούσε για 15 χρόνια απομονωμένη σε παράγκα στην Κύπρο

Την υπόθεση «Κωσταλέξι» στην Ελλάδα θυμίζει η περίπτωση νεαρής γυναίκας , η οποία ζούσε για 15 χρόνια απομονωμένη από την κοινωνία και σε άθλιες συνθήκες, σε παράγκα πίσω από το σπίτι των γονιών της.

Χθες, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 Κύπρου, η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε από την Αστυνομία και λειτουργούς του Τμήματος Ευημερίας στο νοσοκομείο, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας. Συγκεκριμένα, έχει υποστεί μόλυνση και γάγγραινα στα πόδια, ως αποτέλεσμα των συνθηκών διαβίωσής της.

Σύμφωνα με μαρτυρία που προβλήθηκε από το σταθμό, οι καταγγελίες συγχωριανών της νεαρής κοπέλας πριν από πέντε χρόνια στο Τμήμα Ευημερίας, έπεσαν στο κενό. Οι λειτουργοί του τμήματος, όπως αναφέρθηκε, εγκατέλειψαν τις προσπάθειες απομάκρυνσης της κοπέλας από το παράπηγμα όπου διέμενε, όταν αντιμετώπισαν την αντίδραση των γονιών της.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός ανέφερε πως πρόκειται για «ένα λεπτό και σοβαρό ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να τύχει λεπτομερούς χειρισμού, προσοχής αλλά πάνω απ’ όλα διακριτικότητας».

Ο κ. Κατσουνωτός είπε ότι ερευνήθηκαν πληροφορίες που έφτασαν στην Αστυνομία, ετοιμάστηκε σημείωμα προς τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, οι οποίες ανταποκρίθηκαν άμεσα και σε συνεργασία με την Αστυνομία εξασφαλίστηκε διάταγμα υποχρεωτικής νοσηλείας της συγκεκριμένης κοπέλας η οποία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

 Διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί το κατά πόσο προκύπτουν οποιαδήποτε αδικήματα και οι ανακρίσεις βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο, πρόσθεσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε