Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Με συλλαλητήρια αλλά και απεργίες συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις κατά των μέτρων λιτότητας.

Με πορεία, που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και κατέληξε έξω από την Βουλή στο Σύνταγμα ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν σήμερα το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ, η Δ.Ο.Ε., το Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Ομοσπονδίες Εργαζομένων.

Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια χαιρετισμό εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ απηύθυνε ο Ηλίας Βρεττάκος, ο οποίος έκανε λόγο για μια κυβέρνηση που δεν «καταλαβαίνει», σημειώνοντας παράλληλα ότι πρωθυπουργός «παίρνει συγχαρητήρια» από τους ξένους ηγέτες για τα αντιλαϊκά μέτρα που έλαβε. Επίσης είπε πως οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι έχοντες και οι κατέχοντες, βρίσκονται στο απυρόβλητο, μίλησε για μια πολιτική άδικη και αδιέξοδη – και μέσω του φορολογικού – και προανήγγειλε συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις. 

Τέλος κάλεσε τις οργανώσεις να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, καλώντας και νέο συλλαλητήριο την επόμενη Τρίτη καθώς και νέα γενική απεργία. 

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΟΛΜΕ απεύθυνε η Αγγελική Φατούρου που ζήτησε μεταξύ άλλων να πληρώσουν την κρίση οι έχοντες και έκανε λόγο για ένα «σχολείο της αγοράς» που θα ανήκει στους δήμους και στις περιφέρειες με ωρομίσθιους δασκάλους με ελαστικές θέσεις εργασίας, το οποίο με νομοσχέδιο ετοιμάζει το Υπ. Παιδείας

Ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου μέχρι τα Χαυτεία και μετά μέσω της οδό Σταδίου προς το Σύνταγμα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε