Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Συμπλοκές σώμα με σώμα, χημικά και τραυματίες στο υπουργείο Εργασίας

Συμπλοκές σώμα με σώμα, χημικά και τραυματίες στο υπουργείο Εργασίας

Ένταση και ξύλο το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου, ανάμεσα στα ΜΑΤ και μέλη του ΠΑΜΕ. Πρόκειται ουσιαστικά για μια “σύγκρουση” κυβέρνησης-ΚΚΕ και μάλιστα την ώρα που είναι ανοιχτό το αγροτικό μέτωπο!

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα περίπου 35 διαδηλωτών του ΠΑΜΕ μπήκε στο υπουργείο και κατέλαβε το γραφείο του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση. Αμέσως, δυο διμοιρίες των ΥΜΕΤ ανέβηκαν στον 8ο όροφο του υπουργείου, όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού, ενώ άλλη μια διμοιρία απέκλεισε την είσοδο.

Η κατάληψη ήταν συμβολική και έγινε γιατί το ΠΑΜΕ ενοχλήθηκε από χθεσινές δηλώσεις του κ. Βρούτση, σύμφωνα με τις οποίες η κοινωνική ασφάλιση στηρίζεται σε πελατειακές σχέσεις.
Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν αστραπιαία. Τα ΜΑΤ έβγαλαν σε χρόνο dt τους “καταληψίες” από το γραφείο του κ. Βρούτση, σε μια κίνηση που μεταφράζεται ως κίνηση εντυπωσιασμού από την κυβέρνηση και προς το ΚΚΕ. Αφενός η κατάληψη έληξε άμεσα, αφετέρου η κινητοποίηση έξω από το υπουργείο αντιμετωπίστηκε δυναμικά, με χημικά και… ξύλο.
Είναι η πρώτη φορά που οι δυνάμεις της αστυνομίας επεμβαίνουν μέσα σε γραφείο υπουργού προκειμένου να λήξει μια κατάληψη. Αυτό εκλαμβάνεται και ως έμμεσο μήνυμα προς το ΚΚΕ ότι δεν θα επιτρέψει η κυβέρνηση κλείσιμο δρόμων από τους αγρότες.

Όταν η κατάληψη τελείωσε και η αστυνομία αποφάσισε να προσαγάγει τους διαδηλωτές επικράτησε χάος, καθώς έξω από το υπουργείο είχαν συγκεντρωθεί 50 μέλη του ΠΑΜΕ, που έσπευσαν προς συμπαράσταση των προσαχθέντων.

Όταν οι άνδρες των ΜΑΤ θέλησαν να ανοίξουν δρόμο για να φτάσουν οι 30 προσαχθέντες στο πούλμαν που θα τους μετέφερε στη ΓΑΔΑ, απώθησε τους 50 συγκεντρωμένους. Και τότε επικράτησε χάος, με τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών.
EUROKINISSI
Η κατάσταση ηρέμησε για λίγο, αλλά ακολούθησε νέος γύρος επεισοδίων, με νέα χρήση χημικών και κρότου λάμψης. Δυο άνδρες τραυματίστηκαν στο κεφάλι, ο ένας έχασε για λίγη ώρα και τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Ο τραυματίας που είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό και ο δεύτερος, πιο ελαφρά, στον Ευαγγελισμό.

EUROKINISSI
Αργότερα, όταν τελικά οι προσαχθέντες στοιβάχτηκαν μαζί με άνδρες των ΜΑΤ στο πούλμαν, ένας άνδρας ξάπλωσε στην άσφαλτο για να μην επιτρέψει να κινηθεί. Τελικά, ο οδηγός με την όπισθεν βρήκε ανάποδα στη Σταδίου, αλλά κι εκεί ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να εμποδίσει το λεωφορείο να αποχωρήσει, κάνοντας αλυσίδα γύρω από το μπροστινό μέρος του οχήματος, ενώ ένας διαδηλωτής χτύπησε με το κράνος του το παρμπρίζ και προκάλεσε φθορές.
EUROKINISSI
Τελικά, το λεωφορείο με τους προσαχθέντες αποχώρησε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ.

Οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, όπου μεταφέρθηκαν όσοι προσήχθησαν. Περίπου 100 διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, μέσω των οδών Πεσμαζόγλου και Χαριλάου Τρικούπη, συνοδευόμενοι από διμοιρίες των ΜΑΤ, έφτασαν στην Αλεξάνδρας, έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ.


Στη ΓΑΔΑ έφτασε το μεσημέρι και η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετωπική κυβέρνησης-ΚΚΕ για το ΠΑΜΕ

Νέα επεισόδια ΜΑΤ-ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Εργασίας – Δυο τραυματίες

Το ΠΑΜΕ κατέλαβε το γραφείο του Βρούτση

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε