Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τους “μοναχικούς λύκους” – “Αόρατο” δίκτυο παρακολούθησης στους μουσουλμανικούς χώρους λατρείας

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τους “μοναχικούς λύκους” – “Αόρατο” δίκτυο παρακολούθησης στους μουσουλμανικούς χώρους λατρείας

– Στο «μικροσκόπιο» των ελληνικών, μυστικών υπηρεσιών έχουν μπει τα 100 και πλέον τζαμιά που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Αττικής
– Το Newsit.gr περιηγήθηκε στα τζαμιά της Αθήνας και μίλησε με τους πιστούς για το φαινόμενο των τζιχαντιστών
– ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και ΒΙΝΤΕΟ

Πληροφοριακό δίκτυο που ουσιαστικά αποτελεί τα “αυτιά” και τα “μάτια” των Υπηρεσιών του Ελληνικού κράτους, έχει δημιουργήσει η ΕΥΠ σε χώρους συγκεντρώσεις και προσευχής Μουσουλμάνων, προκειμένου να λειτουργήσει προληπτικά σε φαινόμενα “ριζοσπαστικοποίησης” που είναι δυνατόν να δημιουργήσουν “μοναχικούς λύκους” των τζιχαντιστών στην Ελλάδα.

Ωστόσο, γεγονός είναι πως μέχρι στιγμής τουλάχιστον, τέτοια φαινόμενα δεν φαίνεται να υπάρχουν στην χώρα μας, όπως είχε αναφέρει και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Βέβαια, η ΕΛΑΣ δεν θέλει να αφήσει το θέμα στην τύχη του, ιδιαίτερα μετά το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Ευρώπη από τα απανωτά τρομοκρατικά “χτυπήματα” σε μεγάλες πρωτεύουσες.

Για το λόγο αυτό και επειδή υπάρχουν δεκάδες αυτοσχέδιοι λατρευτικοί χώροι στην Αττική, η ΕΥΠ έχει δημιουργήσει ολόκληρο πληροφοριακό δίκτυο προκειμένου να είναι σε θέση τα στελέχη της να γνωρίζουν το τι λέγεται από τους διάφορους Ιμάμηδες, σε αυτούς τους χώρους.

Στο «μικροσκόπιο» των ελληνικών, μυστικών υπηρεσιών έχουν μπει τα 100 και πλέον τζαμιά που βρίσκονται σε διάφορες περιοχές της Αττικής και φιλοξενούν καθημερινά χιλιάδες πιστούς, καθώς οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι φανατικοί ισλαμιστές, οι οποίοι έχουν καταφύγει στη χώρα μας ενδεχομένως να αναζητήσουν κάλυψη στους τόπους λατρείας των μουσουλμάνων της Αθήνας.

Εξάλλου, όπως λένε στο Newsit.gr και παράγοντες της ελληνικής, μουσουλμανικής κοινότητας, τα τελευταία χρόνια έχουν εμφανιστεί κρούσματα «ακραίων» φωνών μέσα στα τζαμιά του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας με μια ρητορική, που παραπέμπει στο κήρυγμα μίσους των τζιχαντιστών.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των μουσουλμάνων της Αθήνας, καθώς και η θρησκευτική ηγεσία αποκηρύσσουν τέτοιου είδους πρακτικές και δηλώνουν πρόθυμοι να συνεργαστούν με την ελληνική πολιτεία προκειμένου να απομακρύνουν τα ακραία στοιχεία από τις κοινότητές τους.

Μουσουλμάνοι, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στη χώρα μας εδώ και 15 χρόνια, λένε ότι -σε περίπτωση που ένας τζιχαντιστής προκαλέσει χτύπημα, παρόμοιο με το μακελειό της Βαρκελώνης- αυτό θα πλήξει πρωτίστως τη ζωή και την καθημερινότητα των ίδιων.

Το Newsit.gr περιηγήθηκε στα τζαμιά της Αθήνας, όπου χιλιάδες Μουσουλμάνοι συγκεντρώνονται για να προσευχηθούν, μακριά από το μίσος και τη βία, και μίλησε με τους πιστούς για το φαινόμενο των τζιχαντιστών.


«Αυτοί που κάνουν αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ. Εμείς ζούμε χρόνια εδώ και κανείς δεν μας πείραξε για την πίστη μας. Κάνει κάποιος κάτι και σκοτώνει, δεν σημαίνει ότι όλοι οι μουσουλμάνοι σκοτώνουν», λέει ο Χαντίρ που εργάζεται ως κουρέας και επισκέπτεται καθημερινά το τζαμί της οδού Γερανίου, ενώ δηλώνει πως θα περιφρουρήσει το τζαμί, ώστε να μην παρεισφρήσουν σε αυτό ακραίοι και τρομοκράτες.

«Κάθε θρησκευτικός χώρος είναι ανοιχτός για όλους. Ευχαριστούμε την ελληνική πολιτεία που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία και μπορούμε να κάνουμε αυτά που πιστεύουμε. Πάντα έχουμε σεβασμό στον ελληνικό νόμο, στην πολιτεία που μας έδωσε αυτούς τους χώρους. Πιστεύουμε στην ανθρωπιά και άνθρωποι που κάνουν τέτοια πράγματα δεν θα πάρουν καμία ευκαιρία να έρθουν κοντά μας. Ποτέ δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κάνει κάτι πέρα από το νόμο. Εμείς ζούμε εδώ. Αν υπάρξει φωτιά, θα είναι για όλους μας. Για αυτό πρέπει να προσέξουμε για τη χώρα που ζούμε», τονίζει ο κ. Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας και υπεύθυνος για το τζαμί του Περιστεριού, ο οποίος συνεργάζεται σε καθημερινή βάση με τις ελληνικές αρχές, ώστε να ελέγχεται πλήρως το τζαμί και οι προσκυνητές του.

Οδηγίες στις χώρες της Ε.Ε

Αυτό που απασχολεί τους τελευταίους μήνες τις Μυστικές Υπηρεσίες των Ευρωπαϊκών κρατών, είναι η κατάσταση που δημιουργείται στα Βαλκάνια, έπειτα από τις συντριπτικές ήττες που έχει υποστεί στα πεδία των μαχών σε Συρία και Ιράκ, το “Ισλαμικό Κράτος”.

Όπως έχει γίνει γνωστό, τουλάχιστον 1.500 Βαλκάνιοι μαχητές τους ISIS έχουν επιστρέψει στις πατρογονικές τους εστίες, σε Κόσοβο, Αλβανία και Βοσνία Ερζεγοβίνη, με αποτέλεσμα το μέλλον και η αντίδραση αυτών των φανατικών του Ισλάμ να είναι μη προβλέψιμη.

Τα τελευταία ανατριχιαστικά βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και οι απειλές για τον Πάπα Φρασκίσκο και την Ρώμη, έθεσαν εκ νέου τον συναγερμό στο “κόκκινο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, έχει ζητηθεί από τα συνεργαζόμενα κράτη που έχουν πρόβλημα με πολίτες τους που πολέμησαν για λογαριασμό του ISIS και επέστρεψαν πλέον στις εστίες τους, να ενημερώνουν άμεσα για οποιαδήποτε κίνηση τους και κυρίως έχουν ζητηθεί αναλυτικοί κατάλογοι με στοιχεία και φωτογραφίες των συγκεκριμένων τζιχαντιστών.

Μάλιστα, ολόκληρα χωριά στο Κόσοβο και την Βοσνία Ερζεγοβίνη, θεωρούνται πλέον απαγορευμένη ζώνη, καθώς οι κάτοικοι τους σε μεγάλο ποσοστό, βρέθηκαν στα χαρακώματα τις Ράκας και τις Μοσούλης και πλέον έχουν επιστρέψει στους τόπους καταγωγής τους, προκειμένου να γλιτώσουν απο την ορμή των στρατευμάτων του Άσαντ, των Κούρδων μαχητών και του στρατού του Ιράκ.

Πολλοί από αυτούς τους μαχητές που επέστρεψαν στις πατρογονικές τους εστίες, πλέον είναι χαρτογραφημένοι από τις Ευρωπαϊκές Μυστικές Υπηρεσίες, που διαθέτουν στοιχεία για την δράση τους.

Βέβαια, μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδηλώσει κάποια δράση, ίσως γιατί περιμένουν να “καθίσει η σκόνη”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις