Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνάντησεις Μουμπάρακ με Παπούλια, Παπανδρέου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αν και βρέθηκε για λίγες ώρες μόνο στην Αθήνα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ βρήκε χρόνο να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, Κάρολο Παπούλια αλλά και τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Παλαιοί γνώριμοι οι δυο άνδρες από τη δεκαετία του ’80 όταν ο Κάρολος Παπούλιας ήταν υπουργός Εξωτερικών. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε με θερμότητα τον Αιγύπτιο ηγέτη, τονίζοντας πως «επιβεβαιώνετε, με την παρουσία σας, ακόμη μια φορά τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών μας».

Ο Κάρολος Παπούλιας, που συζήτησε με το Χ. Μουμπάρακ και το Μεσανατολικό πρόβλημα, εξέφρασε, επίσης, την εκτίμηση ότι «υπάρχουν ακόμη περιθώρια να διευρύνουμε τις επαφές μας στον οικονομικό, στον εμπορικό τομέα».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί Έλληνες επιχειρηματίες επενδύουν στην Αίγυπτο», είπε και σημείωσε πως οι ελληνικές επενδύσεις είναι σχεδόν ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Από πλευράς του ο πρόεδρος Μουμπάρακ επεσήμανε πως οι ελληνοαιγυπτιακές σχέσεις είναι πολύ παλαιές. «Υπάρχει μια συνεχής και πολύ παλαιά συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας», είπε και σημείωσε ότι η Αλεξάνδρεια είναι ο μεγαλύτερος μάρτυρας γι’ αυτό. «Γιατί η Αλεξάνδρεια είχε πάρα πολλούς Έλληνες και συνεχίζουν να υπάρχουν και σήμερα, και πολλοί από αυτούς πήραν την αιγυπτιακή υπηκοότητα», πρόσθεσε.

Στο “Ελευθέριος Βενιζέλος” έγινε η ημίωρη συνάντηση του Αιγύπτιου προέδρου με τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς ο Έλληνας πρωθυπουργός επέστρεφε από το ταξίδι του στη Βηρυτό ενώ ο κ. Μουμπάρακ αναχωρούσε για το Κάιρο. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε