Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συνάντηση Παπανδρέου-Μιλόσοσκι

Ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και τον Δημήτρη Δρούτσα ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και τον Δημήτρη Δρούτσα ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ που ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι είχαν ολιγόλεπτη συνάντηση το μεσημέρι της Τρίτης. Παρών ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας που μετά το τέλος της συνάντησης είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για απευθείας επαφές προκειμένου να εμπεδώσει το θετικό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών.  Δείτε επίσης σχόλιο του σκοπιανού πρωθυπουργού.

Επιπλέον ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δεν απέκλεισε μία ενδεχόμενη επίσκεψη στα Σκόπια ως πρόεδρος της υπουργικής συνόδου του ΟΑΣΕ.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί η έναρξη των εργασιών της 17ης συνόδου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία
στην Ευρώπη, με τη συνάντηση του Γ. Παπανδρέου και του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών στο περιθώριο της Συνόδου να βρίσκεται στο επίκεντρο. 

Μάλλον αύριο το πρωί η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Υπουργό που θα δείξει και την τακτική που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση απέναντι στην Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα πάρει από τον Γ. Παπανδρέου και επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας.  
Στη σύνοδο συμμετάσχουν 56 υπουργοί εξωτερικών και αξιωματούχοι από 56 χώρες. Κύριος στόχος της Ελληνικής προεδρίας είναι η “διαδικασία της Κέρκυρας” όπως ονομάζεται πλέον η πρόταση για την κοινή πολιτική στην ασφάλεια της Ευρώπης του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Την πρόταση την έχει υιοθετήσει πλήρως η Ελλάδα.
 

Κηρύσσοντας την έναρξη της Συνόδου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δήλωσε:
“Η Υπουργική Σύνοδος της Αθήνας μας δίνει μια σημαντική ευκαιρία να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας για ένα νέο διάλογο, για κοινές δράσεις. Τούτο θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα για το μέλλον του ΟΑΣΕ και θα ενισχύσει τον πολιτικό διάλογο για την ασφάλεια της Ευρώπης.”Δείτε το βίντεο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε