Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω λαθρέμπορους τσιγάρων

Συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω λαθρέμπορους τσιγάρων

Στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία, συλλαμβάνοντας επτά άτομα. Αναζητείται ακόμη ένας.

Ύστερα από πληροφορίες που είχαν οι άνδρες του τμήματος δίωξης οικονομικών εγκλημάτων για τη δράση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης τσιγάρων, εντοπίστηκε στην περιοχή Πάτημα Σχηματαρίου αποθήκη όπου φυλάσσονταν λαθραία τσιγάρα. Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας συνελήφθησαν επτά άτομα τη στιγμή που ξεφόρτωναν λαθραίο εμπόρευμα από νταλίκα.

Οι επτά Έλληνες κατηγορούνται για «εγκληματική οργάνωση», παράβαση του νόμου «πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες», «περί Τελωνειακού Κώδικα» και «περί ρυθμίσεως ζητημάτων που αφορούν τη φορολογία καπνού». 

Από τη δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος, εκτιμάται πως το ελληνικό δημόσιο έχει χάσει –από δασμούς και φόρους- περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ!

Από τις έρευνες που έγιναν στους χώρους της αποθήκης, στα τέσσερα οχήματα και στα δύο φορτηγά που κατασχέθηκαν, καθώς και στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• 1.106.100 πακέτα λαθραίων τσιγάρων
• 165 πλαστικά δοχεία με ελιές, τα οποία χρησιμοποιούνταν προκειμένου να καλύπτεται το λαθραίο εμπόρευμα, κατά τη μεταφορά του
• Πλήθος πλαστικών δοχείων, ιδίου τύπου με τα προηγούμενα, γεμάτα με πακέτα τσιγάρων
• Το χρηματικό ποσό των 46.940 ευρώ
• Ένα ανυψωτικό μηχάνημα (clark)
• Υλικά συσκευασίας τσιγάρων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε